Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

«Άρχισαν τα όργανα» στη Ν.Δ. παρά την… ικανοποίηση Μητσοτάκη - Επιστολή Σαλμά για έκτακτη σύγκληση της ΚΟ - Κλίμα ανασχηματισμού


«Άρχισαν τα όργανα» στη Νέα Δημοκρατία μετά το ποσοστό 28,3% στις ευρωεκλογές, με τον Μάριο Σαλμά να στέλνει επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας τη σύγκληση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πέρασε απλά κάτω από τον πήχη που είχε βάλει για τις ευρωεκλογές αλλά έχασε και το «ψυχολογικό όριο» του 30%, παρόλο που ο Μητσοτάκης δήλωσε… ικανοποιημένος. Διαβάστε σχετικά: Μείον 1.000.000 ψήφους και -13 μονάδες η ΝΔ από πέρσι, αλλά ο Μητσοτάκης… κάνει πως βρέχει!

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, στην επιστολή του ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκαλέσει την ΚΟ, προκειμένου «να αναλυθούν τα αίτια του δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος για την παράταξή μας» όπως γράφει. Ο Μ. Σαλμάς αναφέρει ότι «οφείλουμε να δώσουμε μια σοβαρή απάντηση στους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που είχε επέλεξαν να απέχουν είτε να αποδοκιμάσουν την κυβερνητική πολιτική»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πύρρειο νίκη, αλλά και πολλοί υπουργοί στην παρουσία τους σε τηλεοπτικά πάνελ, χθες το βράδυ, ομολογούσαν ότι η κυβέρνηση έχασε πολλούς ψηφοφόρους προς τα δεξιά λόγω πολιτικών που ακολούθησε, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας απείχε συνειδητά από την κάλπη.

Ο πρωθυπουργός ακύρωσε το προγραμματισμένο για αύριο ταξίδι του στην Ιορδανία και την Τρίτη αναμένεται να δώσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. 

Ο ανασχηματισμός χωρίς αμφιβολία θα είναι μία από τις πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αν και δεν είναι λάτρης τέτοιων πρωτοβουλιών, τώρα είναι αναγκασμένος να τις πάρει και ενδεχομένως να προχωρήσει σε μια δομική αλλαγή. 

Την Παρασκευή είναι πιθανό να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και αυτό κάνει έντονη την φημολογία περί ανασχηματισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη απανωτά ραντεβού στο Μαξίμου με υπουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη συναντηθεί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Ακη Σκέρτσο, τον Κωστή Χατζηδάκη, τον Μάκη Βορίδη και τον Αδων. Γεωργιάδη.

Μια δεύτερη συζήτηση που θα ξεκινήσει χωρίς αμφιβολία είναι η απουσία οποιασδήποτε συμμετοχής στην προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας των δύο πρώην αρχηγών του κόμματος: Το γεγονός, δηλαδή, ότι τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς δεν εμφανίστηκαν πουθενά κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, αλλά και δεν έκαναν ούτε μια τυπική δήλωση στήριξης του κόμματος. 

Θα μιλήσουν τώρα οι ίδιοι ή μέσω συνεργατών και πολιτικών φίλων και ποιο θα είναι το μήνυμα που θα στείλουν προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας; Θα ζητήσουν, ο καθένας διαφορετική, αλλαγή πορείας του κόμματος; Θα αμφισβητήσουν πολιτικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη; Και τι μπορούν να σημαίνουν όλα αυτά για την εσωτερική ισορροπία δυνάμεων στο κυβερνών κόμμα; Το σίγουρο είναι ότι στη ΝΔ έχει αρχίσει κλίμα «εσωστρέφειας». 

Με πληροφορίες από το pontiki.gr

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom