Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Ηλεία: Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του παιδιάτρου πατέρα που κατηγορείται για ασέλγεια στο βρέφος του


Ο εισαγγελέας υποστήριξε πως ο πατέρας είναι αθώος και πως κατηγορήθηκε άδικα για ασέλγεια στο βρέφος του. Τι ανέφερε στην αγόρευσή του, για την υπόθεση που είχε συνταράξει την Ηλεία.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας με μια αναλυτική αγόρευση πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορούμενου πατέρα ως προς το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, αποδημώντας πλήρως το κατηγορητήριο που βαραίνει τον παιδίατρο. 

Η αγόρευσή του κράτησε για περισσότερα σαράντα πέντε λεπτά και ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο για μια μεθοδευμένη ιστορία από την πλευρά της μητέρας του βρέφους που προχώρησε στην καταγγελία για ασέλγεια κατά του πρώην συζύγου της, όταν εκείνος της είπε ότι θέλει να χωρίσουν.

Σκοπός της, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας ήταν να αποκλείσει τον πατέρα από την επικοινωνία και την σχέση με το παιδί. Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες προς τις αρχές και τους πραγματογνώμονες, αναφέροντας πως εάν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, ο παιδίατρος δεν θα έχει φτάσει να είναι κατηγορούμενος, με συνέπειες τόσο στην επαγγελματική όσο και στην κοινωνική του ζωή.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, αναπτύσσοντας την απαλλακτική πρότασή του, αναφέρθηκε και στο βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ο πατέρας με το βρέφος, με τον πρώτο να φιλά το παιδί του. Ο εισαγγελέας ανέφερε πως σε καμία περίπτωση τα όσα ειπώθηκαν σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΜΟΔ, δεν επιβεβαιώνονται από το υλικό αυτό.

Αυτό που φαίνεται από το βίντεο, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, δεν αποτελεί σεξουαλική κακοποίηση, αλλά διακρίνεται ένας πατέρας που ασχολείται και παίζει με το παιδί του, όπως θα έκανε κάθε άλλος πατέρας, ακόμα και με μια δόση υπερβολής. Μάλιστα, τόνισε πως επρόκειτο και για έναν «ανυποψίαστο πατέρα», γιατί καταγραφόταν από μια κρυφή κάμερα που είχε εγκαταστήσει η πρώην γυναίκα του.

Όσον αφορά τις πραγματογνωμοσύνες που αναφέρονταν σε σεξουαλικές πράξεις, ο Εισαγγελέας τις χαρακτήρισε «αναξιόπιστες» και ότι η τρίτη κατά σειρά και τελευταία πραγματογνωμοσύνη ψυχίατρου που ήταν διορισμένος από την Ανακρίτρια Πατρών ήταν η μόνη σοβαρή και πλέον καταλυτική, που οδήγησε στην αποδόμηση του κατηγορητηρίου.

Τέλος, ο Εισαγγελέας είπε ότι ο παιδίατρος πρέπει να αποδοθεί «λευκός» στην κοινωνία, χωρίς το στίγμα του σεξουαλικού κακοποιητή και πως το μοναδικό θύμα της υπόθεσης είναι το παιδί.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom