Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Νέα γυναικοκτονία σοκάρει την Ιταλία: Την δολοφόνησε και παραδόθηκε με το πτώμα της στο πορτμπαγκάζ


Νέα γυναικοκτονία διαπράχθηκε στην Ιταλία, στην περιοχή της πόλης Μόντενα.Το θύμα ήταν σαράντα ετών, λεγόταν Άννα Σβιριντένκο και ήταν ιταλορωσικής καταγωγής.

Ένας 48χρονος παρουσιάστηκε σε τμήμα των καραμπινιέρων, όπου και ομολόγησε ότι δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του.

Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του φορτηγού του δράστη, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω απο το τμήμα.

Ο γυναικοκτόνος, ο οποίος ονομάζεται Αντρέα Παλτρινιέρι, είχε στραγγαλίσει την ατυχή γυναίκα με ηλεκτρικό καλώδιο και είχε καλύψει το πρόσωπό της με πλαστική σακούλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το θύμα ήταν σαράντα ετών, λεγόταν Άννα Σβιριντένκο και ήταν ιταλορωσικής καταγωγής. Εργαζόταν στη Μόντενα ως ακτινολόγος.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των ερευνών, ο Παλτρινιέρι δεν δεχόταν ότι τα δύο ανήλικα παιδιά θα μπορούσαν να ανατεθούν στην αποκλειστική επιμέλεια της γυναίκας.

Αναμένεται να αποφασιστεί από τους αρμόδιους δικαστικούς, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αν ο δράστης θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

109 δολοφονημένες γυναίκες το 2023

Υπολογίζεται ότι 109 γυναίκες είχαν δολοφονηθεί στην Ιταλία το 2023.

Τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ο αριθμός των γυναικών θυμάτων ανθρωποκτονιών που διαπράχθηκαν στην Ιταλία – 89 σε σύνολο 254 έως τις 30 Σεπτεμβρίου – αυξήθηκε κατά 5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

Την ίδια περίοδο, στο 65% των περιπτώσεων γυναικοκτονίας που διαπράχθηκε εντός της σφαίρας της οικογένειας ή των σχέσεων, το θύμα δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της ή τον πρώην, από 59% το πρώτο εννιάμηνο του 2022.

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2023, ο αριθμός των καταγγελιών που έγιναν στην αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκε κατά 33% και για καταδίωξη κατά 17%.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom