Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Φθιώτιδα: Άλλο ένα σοβαρό εργατικό «ατύχημα» - Δούλευε σε μηχάνημα επεξεργασίας πίσσας

Ο Δήμος έβγαλε επείγουσα έκκληση για προσφορά αίματος

Ένα ακόμη σοβαρό εργατικό ατύχημα έλαβε χώρα σε εργοτάξιο στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ΠΕ Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ), επιβεβαιώνοντας την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το LamiaReport o Δήμος Δομοκού, του οποίου ο άτυχος εργαζόμενος είναι κάτοικος, έβγαλε ανακοίνωση κάνοντας επείγουσα έκκληση για προσφορά αίματος!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΠΕΦ:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για πολλοστή φορά καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι τόσο στο νομό Φθιώτιδας όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ένα νέο εργατικό ατύχημα προστίθεται στη μαύρη λίστα της Φθιώτιδας. Ο 33χρονος συνάδελφός μας, εργαζόμενος σε ιδιωτική εταιρεία έργων που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι του και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας πληροφορήθηκε το ατύχημα άμεσα, και ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που λάμβανε η επιχείρηση στην κατεύθυνση της προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Για μία ακόμη φορά καταγγέλλουμε την ανυπαρξία των ατομικών μέτρων προστασίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς, και από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιους αναλογούν. Απαιτούνται άμεσα κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν αυστηρότεροι και πιο συχνοί οι έλεγχοι από το σώμα επιθεώρησης εργασίας και οι ποινές για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, ώστε να ελαττωθούν όσο γίνεται περισσότερο τα εργατικά ατυχήματα.»

Την ίδια στιγμή, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας με ανακοίνωσή του, σημειώνει: «Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε εργοτάξιο κοντά στη σήραγγα στον Άγιο Στέφανο Δομοκού. Οικοδόμος εργάτης, νέος άνθρωπος που εργαζότανε σε μηχάνημα επεξεργασίας πίσσας χτύπησε σοβαρά το χέρι του. Ο συνάδελφος διακομίζεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Συμφώνα με πληροφορίες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ακεραιότητα του χεριού του».

Υπενθυμίζουμε πως τα εργατικά δυστυχήματα το 2023 (η τραγωδία συνεχίζεται και το 2024) σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ στην Ελλάδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτά το 2023, 179 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους από εργατικά δυστυχήματα… Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τέτοιο τραγικό συμβάν κάθε δύο μέρες, καθόλη την περσινή χρονιά.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom