Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Κυψέλη: Τραυματισμένοι νοσηλεύονται στο «Γεννηματάς» ο μαθητής και ο διευθυντής του 41ου γυμνασίου μετά την επίθεση εξωσχολικού

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των μαθητών για την επίθεση με σφυρί - «Υπήρχαν παιδιά που έπαθαν κρίση πανικού»

Τυχεροί στην ατυχία τους φαίνεται πως είναι τόσο ο 17χρονος μαθητής όσο και ο 60χρονος διευθυντής του 41ου γυμνασίου της Αθήνας, στην Κυψέλη, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν κινδυνεύει η ζωή τους από τα χτυπήματα του δράστη που μπήκε το πρωί της Τρίτης (26/3/24) στο σχολείο και επιτέθηκε με μαχαίρι και σφυρί!

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, ο 17χρονος μαθητής και ο 60χρονος διευθυντής του 41ου Γυμνασίου στην Κυψέλη, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», με τραύματα στο κρανίο, τον κορμό και την κοιλιά, μετά την επίθεση του δράστη.

Στα θύματα της επίθεσης γίνεται εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος ενώ είναι εκτός κινδύνου η ζωή τους.

«Δεν φοβόμαστε για κάτι αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος»

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsit.gr ο Ανδρέας Ζεβλάς, διευθυντής της Γ’ χειρουργικής στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύονται και οι δυο τραυματίες, η κατάσταση της υγείας των δύο τραυματιών της επίθεσης είναι σταθερή.

Ο κύριος Ζεβλάς, μιλώντας στο newsit.gr αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του διευθυντή του σχολείου που μαχαιρώθηκε από τον 19χρονο εξωσχολικό Γεωργιανό είπε ότι «είναι σταθερός και έχει ένα τραύμα από την αριστερή πλάγια κοιλιακή χώρα. Δεν είναι κατάσταση που στην παρούσα φάση να φοβόμαστε για κάτι αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος».

Επισημαίνει δε, ότι «αυτές οι κακώσεις που έχει είναι κακώσεις που πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί ώστε να εκφράσουμε το πρώτο 24ωρο την άποψή μας».
Για το Νιγηριανό θύμα ο κ. Ζεβλας μιλώντας στο newsit.gr αναφερει ότι «είναι ένας νεαρός που έχει θλαστικό χτύπημα στο κεφάλι. Και το παιδί είναι σταθερό αλλά συνεχίζουμε τον έλεγχο για να βεβαιωθούμε ότι είναι πραγματικά καλά όπως δείχνει».

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος δράστης, μπήκε το πρωί στο σχολείο της Κυψέλης και τραυμάτισε με ένα σφυρί στο κεφάλι τον μαθητή. Στη συνέχεια, όταν ο διευθυντής του σχολείου προσπάθησε να τους χωρίσει, ο δράστης τραυμάτισε με το μαχαίρι στην κοιλιά τον 60χρονο διευθυντή.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη, Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

https://www.newsit.gr/

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των μαθητών για την επίθεση με σφυρί – «Υπήρχαν παιδιά που έπαθαν κρίση πανικού»

Σκηνές τρόμου έζησαν οι μαθητές όταν ένας 19χρονος εξωσχολικός με καταγωγή από τη Γεωργία, εισέβαλε στο σχολικό συγκρότημα και επιτέθηκε με σφυρί σε έναν 18χρονο που φοιτά εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του σχολείου πήγε να δει τι συμβαίνει και φέρεται να προσπάθησε να αφοπλίσει το δράστη και εκείνος έβγαλε ένα μαχαίρι και τον τραυμάτισε.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην ΕΡΤ: «Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν τσακωθεί δύο παιδιά και σήμερα το πρωί ήρθε ο αδελφός του, που είναι μεγάλος, μπήκε μέσα στο σχολείο, μαχαίρωσε το διευθυντή, βάρεσε ένα παιδί με σφυρί στο κεφάλι. Το παιδί ευτυχώς είναι καλά. Ήταν κάποιοι Γεωργιανοί με ένα παιδάκι από την Αφρική. Είχαν προηγούμενα αυτά παιδιά που την Πέμπτη είχαν παίξει ξύλο με έναν άλλον. Την Παρασκευή έγινε το συμβάν. Εγώ νόμιζα ότι τα βρήκαν και σήμερα ήρθε αδελφός ενός παιδιού, ενήλικος και βάρεσε το μαθητή. Μπήκε μέσα στο σχολείο, στο σχολείο ήρεμος γιατί τον είδα, ήρεμος, δεν ήρθε, δεν ήρθε για να κάνει σκηνικό. Κανείς δεν το περίμενε αυτό το πράγμα».

Στο σημείο κλήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του σχολείου φέρει ελαφρύ τραύμα στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σχολείο συνέλαβαν τον 19χρονο Γεωργιανό και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, όπου και κρατείται. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος είχε κλειδωθεί στο υπόγειο και απείλησε τους αστυνομικούς που τελικά τον αφόπλισαν.

«Υπήρχαν παιδιά που είχαν πάθει κρίση πανικού»

«Υπήρχαν παιδιά που είχαν πάθει κρίση πανικού, έκλαιγαν και φοβόντουσαν πάρα πολύ και όντως και όταν κατεβαίναμε από τις σκάλες και εγώ φοβήθηκα και αηδίασα και δεν ένιωθα καλά γιατί είδα τα αίματα που υπήρχαν και στους τοίχους και κάτω και αυτός είχε προσπαθήσει να κρυφτεί όταν χτύπησε το παιδί και τον διευθυντή και είχε κρυφτεί στο υπόγειό μας και τον είχαν βρει οι αστυνομικοί. Ήταν πολύ τρομακτικό το συμβάν. Καθόμασταν στις τάξεις, βλέπαμε από τα παράθυρα, βλέπαμε τον πατέρα του παιδιού, φοβόμασταν μη μας κάνουνε και εμάς κάτι.Είχαμε κλειδωθεί όλοι μαζί στις αίθουσες» δήλωσε μαθητής.

Οι μαθητές του Γυμνασίου κάνουν λόγο για ένα σχολείο στο οποίο υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά βίας, κλοπών αλλά και μπούλινγκ μεταξύ των παιδιών.

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Καργόπουλος αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ: «Υπάρχουν και άλλα περιστατικά, όχι τόσο βάναυσα, αλλά υπάρχουν. Επαναλαμβάνω ότι είναι ένα πρόβλημα κοινωνικό, έντονο και προσπαθούμε, δίνουμε μάχη στα σχολεία, δεν πάμε να το λύσουμε μόνοι μας, όπως καταλαβαίνετε».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom