Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ελεύθερα τα μέλη της σπείρας που άνοιξαν σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία επειδή... αποζημίωσαν τα θύματά τους (βίντεο)

Αξιοποίησαν σχετική διάταξη του νόμου

Άνοιξαν σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία, μπήκαν ανάποδα σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς για να ξεφύγουν, συγκρούστηκαν με διερχόμενο όχημα, αστυνομικός πυροβόλησε για να τους σταματήσει και χτύπησαν σε σταθμευμένα οχήματα και όμως είναι ελεύθεροι.

Ο λόγος για την σπείρα των τεσσάρων Ρομά που συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στην Κηφισιά λίγη ώρα μετά από διάρρηξη που έκαναν σε σπίτι στην Εκάλη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι τέσσερις Ρομά αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή καθώς οι δικηγόροι τους ήρθαν σε συμβιβασμό με τα θύματά τους επιστρέφοντας τα κλοπιμαία και πληρώνοντας αποζημιώσεις για τις φθορές που προκάλεσαν σε σπίτια και αυτοκίνητα, αξιοποιώντας σχετική διάταξη νόμου.

«Είναι συνηθισμένη πρακτική σε σπείρες Ρομά. Προσλαμβάνουν δικηγόρους και προσεγγίζουν τα θύματά τους» ανέφερε αστυνομική πηγή.

Οι φθορές έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα χθες, Πέμπτη, το protothema.gr από διάρρηξη σε σπίτι στην Νέα Ερυθραία στις 23 Μαρτίου.

Στο πρώτο βίντεο αποτυπώνεται η στιγμή που τα μέλη της συμμορίας εισβάλουν στο σπίτι με τρία από τα μέλη της ομάδας να πλησιάζουν μία από τις πόρτες του στόχου τους και να αρχίζουν να την κλωτσούν με μανία μέχρι να την σπάσουν. Μπαίνουν στο σπίτι, κάνουν πλιάτσικο και εν συνεχεία φεύγουν σαν «κύριοι» από το ίδιο σημείο.

Στο δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο έχουν αποτυπωθεί εικόνες από το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες στα «χτυπήματά» τους.

Δείτε τα βίντεο στο https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom