Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Η Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΚΑΒ Καταγγέλλει την φιέστα που έστησε η Ομοσπονδία του ΕΚΑΒ

Προσκαλεσμένος ο υπουργός Υγείας που βραβεύτηκε «για την προσφορά του στο ΕΚΑΒ»!!!

Την φιέστα που διοργάνωσε χθες στη Θεσσαλονίκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία του ΕΚΑΒ, με καλεσμένο τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, καταγγέλλει η Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΚΑΒ.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Αρ. Πορτοσάλτε. Συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στ. Αγγελούδης και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος. 

Δηλαδή στον συγκεκριμένο χώρο βρέθηκαν για να συνυπάρξουν «ο παλιός γνώριμος των εργαζομένων στην Υγεία που έκλεισε νοσοκομεία και νυν υπουργός Υγείας και ο μη εξαιρετέος δημοσιογράφος που έχει αναλάβει ρόλο πρώτου βιολιού στο να βγάζει λάδι την πολιτική και τα εγκλήματα της κυβέρνησης, γνωστός σε όλο το λαό για τις απαράδεκτες πρόσφατες τοποθετήσεις του για το έγκλημα των Τεμπών, για τα εργατικά ατυχήματα που κοστίζουν το θάνατο εργαζομένων, όπως ακριβώς ο ντελιβεράς στη Θεσσαλονίκη (και ο κατάλογος δεν έχει τέλος), με τις ευλογίες δημάρχου και Μητροπολίτη. Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν τραγική η κατάσταση με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ», όπως σημειώνει Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΚΑΒ. 

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η ολοκλήρωση του προγράμματος «Δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ» και «η Συνοδική Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Ανακήρυξης του Άγιου Δαμιανού Προστάτη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του ΕΚΑΒ». Μάλιστα, ο Αδ. Γεωργιάδης βραβεύτηκε «για την προσφορά του στο ΕΚΑΒ»!!!

Σχολιάζοντας το θέμα της εκδήλωσης, η Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΚΑΒ κάνει λόγο για απονομή πιστοποιήσεων - φιάσκο, που γέμισαν τις τσέπες των γνωστών ΚΕΚ. «Πρόκειται για την απονομή των πιστοποιήσεων στους εργαζόμενους που παρακολούθησαν το πολυδιαφημισμένο από κυβέρνηση και ΜΜΕ πρόγραμμα εκπαίδευσης πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο εξαιρέθηκε μεγάλο μέρος του προσωπικού στο ΕΚΑΒ, ενώ η μερίδα του λέοντος των διατιθέμενων χρημάτων κατέληξαν στην αναθέτουσα ιδιωτική εταιρεία», υπογραμμίζει. 

Επίσης, αναδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ, αναφέροντας: 

  • «Πανελλαδικά οι ελλείψεις σε μέσα διακομιδής και προσωπικό έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις σε επείγοντα περιστατικά.

  • Δουλεύουμε πολύ συχνά με απαρχαιωμένο και ακατάλληλο εξοπλισμό που θέτει σε κίνδυνο την σωματική μας υγεία, με ελλιπή μέτρα πρόληψης και προστασίας.

  • Δεν υπάρχει ούτε σκέψη για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, για γιατρούς εργασίας στην υπηρεσία και που να ασχολούνται ακριβώς με την πρόληψη, τη θεραπεία και αποκατάσταση όλων των επαγγελματικών ασθενειών που μαστίζουν εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ (καρδιολογικών, μυοσκελετικών και άλλων προβλημάτων υγείας)». 

«Αντί να συγκρουστούν με την εγκληματική κυβερνητική πολιτική στην υγεία και να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας αναζητούν αγίους και προστάτες για το ΕΚΑΒ (!). Πιθανά γιατί με βάση την αντίληψή τους μόνο με θαύματα, ευχέλαια και δεήσεις μπορεί να αλλάξει κάτι προς όφελός μας!», σημειώνει σκωπτικά για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου, καλώντας τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη. 

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom