Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Καινούργιο Αγρινίου: Ψήφισμα - καταγγελία για τις υπέρογκες αυξήσεις στο νερό από την ΔΕΥΑ (φωτο)


ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Ψήφισμα - καταγγελία για τις υπέρογκες αυξήσεις στο νερό της ΔΕΥΑ, Κοινοτικού Συμβούλιου και φορέων - συλλόγων.

Στη σύσκεψη χθές βράδυ, ύστερα από πρόσκληση της Κοινότητας του Καινούργιου του Δήμου Αγρινίου, πήραν μέρος όλα τα μέλη του Κοινοτικού Συμβούλιου, οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΕ Θεστιέων (Καινουργιώτες), φορείς και αρκετοί πολίτες.

Ύστερα από ενημερωτική συζήτηση, που έγινε , για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Αγρινίου, με τις υπέρογκες αυξήσεις της τιμής του νερού (266%) στη ΔΕ Θεστιέων, αποφασίστηκαν να υπάρξουν μια σειρά μορφών ενοτικών αντιδράσεων.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκαν: 
---- Η σημερινή παρουσία στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που συνεδρίασε ώρα 11πμ για την επικύρωση της προκλητικής αύξησης, της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (ενώ θα έπρεπε να γίνει το αντίθετο για το συνομο της διαδικασίας), 
---- Εκδοση του κατώτερου ψηφίσματος - καταγγελία. 
---- Νομικές ενέργειες κατά της απόφασης 
---- Ενημέρωση των δημοτών της Κοινότητας 
---- Συντονισμός με τις κοινότητες της Δ.Ε. Θεστιέων και των όμορων περιοχών.

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν από την επιτροπή του χωριού ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Κοινότητας, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού και της ΔΟΞΑΣ και κάτοικοι του Καινούργιου.

Στην συζήτηση φάνηκε ότι οι αυξήσεις που δρομολογούνται είναι πολιτική απόφαση, που δικαιώνουν το περιεχόμενο του ψηφίσματος των φορέων του Καινούργιου.

Το λόγο έλαβαν στο τέλος της αντιπαράθεσης μεταξύ της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, ύστερα από απαίτηση μας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καινούργιου, που ανέλυσε το σκεπτικό της αντίθεσης των κατοίκων του Καινούργιου.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Ομίλου ΔΟΞΑ, τονίζονται επιπρόσθετα ότι δεν δικαιολογούνται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά αυτές οι υπερβολικές αυξήσεις του νερού, που βρίσκονται σε αναντιστοιχία με το κόστος ζωής και τα ανύπαρκτα προγραμματικά έργα της ΔΕΥΑ στην περιοχή.

Τονίστηκε επίσης ότι το Καινούργιο κατά τους Θερινούς μήνες, το χωριό κάνει χρήση (κατά 70%), πόσιμου νερού από το δικό μας υδραγωγείο και το μόνο κόστος στο Δήμο είναι το ρεύμα για τη λειτουργία του!

Από τη πλευρά μας ζητήθηκε να ανακληθεί η αντικοινωνική απόφαση της αύξησης του νερού.

Υ.Γ. Μήπως είναι καιρός να δούμε το ζήτημα της διεκδίκησης νέου Δήμου;

Δείτε την ανάρτηση του DEM PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom