Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Βουλή - Τέμπη: Ξεσπά συγγενής θύματος - «Έχουμε 57 νεκρούς, και επιμένουν στο ανθρώπινο λάθος, ποιους κοροϊδεύουν;»

«Ακούμε πάλι τα ίδια ψέματα», λέει επιζώσα του δυστυχήματος

Τις ομιλίες των βουλευτών παρακολούθησαν σήμερα (20/03) από τα θεωρεία της Βουλής, συγγενείς των θυμάτων, αλλά και επιζώντες της σιδηροδρομικής τραγωδίας, με αφορμή την συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

«Οι πραγματικά ένοχοι θα πρέπει να αποδείξουν την αθωότητά τους. Γιατί δεν γίνεται άρση ασυλίας, χωρίς να ζητηθεί από κανέναν, τι φοβούνται;» αναφέρει στο enikos.gr ο κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος έχασε την σύζυγό του, Βασιλική Χλωρού, την μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Σε μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση, ο κ. Κωνσταντινίδης σχολίασε αρνητικά, το γεγονός πως η Ολομέλεια της Βουλής δεν ήταν γεμάτη, ενώ παρατήρησε πως αρκετοί βουλευτές, τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης, είχαν σκυμμένα τα κεφάλια τους. «Σήμερα περιμέναμε να μην υπάρχει άδεια θέση στην Βουλή, αλλά συναντήσαμε την άκρως αντίθετη εικόνα. 

Αρκετοί από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν σκυμμένα τα κεφάλια τους, σαν να μην συμφωνούν κι αυτοί με το πόρισμα του κόμματος, ενώ άλλοι της αντιπολίτευσης, ήταν σκυθρωποί, καθώς δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, ώστε να οδηγήσουν και την Βουλή και το δικαστικό κομμάτι στον δρόμο που πρέπει».

Σχολιάζοντας τα όσα σημειώθηκαν σήμερα στην Βουλή, ο κ. Κωνσταντινίδης τονίζει πως «σε έναν υποτιθέμενο ναό της Δημοκρατίας, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν επαγγελματίες πολιτικοί», επισημαίνοντας πως ορισμένοι βουλευτές δεν θα έπρεπε να λειτουργούν, όπως λέει, τόσο «απροκάλυπτα, και να υπερασπίζονται με τόσο μένος ένα τέτοιο πόρισμα, όπως αυτό της Νέας Δημοκρατίας». 

Παράλληλα, ανέφερε πως οι «πραγματικά ένοχοι», θα έπρεπε να αποδείξουν την αθωότητά τους. «Γιατί δεν γίνεται άρση ασυλίας, χωρίς να ζητηθεί από κανέναν; Τι φοβούνται; Είναι τόσο ψυχοφθόρο αυτό που συμβαίνει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εδώ και 12 μήνες, έχουν αποκαλυφθεί οι ευθύνες πολιτικών προσώπων, ωστόσο, «δεν έχει γίνει καμία κίνηση σε βάρος τους», ενώ κάνει λόγο για αλαζονεία των υπουργών και βουλευτών. 

«Από τον κ. Χρυσοχοΐδη, μέχρι τον κ. Σπίρτζη, φτάσαμε σήμερα στον κ. Καραμανλή. Κανείς δεν έκανε όσα έπρεπε για να είναι ασφαλής ο σιδηρόδρομος. Σαν να ζούμε σε διαφορετική χώρα. Μας διαβεβαίωναν ότι ο σιδηρόδρομος είναι ασφαλής, και έχουμε ένα έγκλημα με 57 νεκρούς, και επιμένουν στο ανθρώπινο λάθος. Ποιους κοροϊδεύουν; 

Και σήμερα, παρατήρησα μία τρομερή αλαζονεία από τους περισσότερους που ήταν μέσα στην Βουλή. Θεωρούν πως είναι στο απυρόβλητο και πιστεύουν πως προστατεύονται από τους νόμους».

Έναν χρόνο μετά την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Κωνσταντινίδης λέει πως οι συγγενείς των θυμάτων, μαζί με τους επιζώντες, προσπαθούν να αποδείξουν τα αυτονόητα. 

«Όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη, βλέπουν τα κακώς κείμενα που έχουν γίνει στην χώρα μας, και οι αρμόδιοι δεν έχουν φτιάξει τίποτα. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ δεν ισχύει αυτό. Δεν έχουν θεσπιστεί εθνικοί κανόνες ασφαλείας, οι υπάλληλοι δεν έχουν περάσει από τέτοια εκπαίδευση, τα συστήματα δεν έχουν ολοκληρωθεί».

«Ακούμε πάλι τα ίδια ψέματα»

Από την πλευρά της, η επιζώσα του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, η οποία ήταν σήμερα στα θεωρεία της Βουλής, Ευδοκία Τσαγκλή, σχολίασε στο enikos.gr πως η απουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του τέως υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κωνσταντίνου Καραμανλή, «καταδεικνύει την ενοχή τους και ότι δεν είχαν το θάρρος να αντιμετωπίσουν τα αντεπιχειρήματα, τα οποία σύσσωμη η αντιπολίτευση απορρύθμισε. Η αίσθηση του δικαίου, του λαού, είναι αλάθητη. Όλοι γνωρίζουν πλέον. Υπάρχουν νομικά και επιστημονικά επιχειρήματα, και ακούμε πάλι τα ίδια ψέματα».

Παράλληλα, η Ευδοκία Τσαγκλή, τόνισε πως αυτό που παρατήρησε σήμερα στην Βουλή, είναι πως οι υπουργοί και οι βουλευτές από την πλευρά τους, «φάνηκε να μην αισθάνονται και να κατανοούν τον πόνο που προκαλούν με την στάση τους. Δεν υπήρξε καμία ενσυναίσθηση, όσο κι αν προσπάθησαν, να μας πουν ότι είναι και αυτοί γονείς. Είναι μεγάλο κρίμα αυτό».

Ερωτηθείσα για τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, στις οποίες αποτυπώνονται οι εκφράσεις της κατά την διάρκεια των ομιλιών, όπου σε κάποιες, φαίνεται απορημένη, ενώ σε άλλες χαμογελά ειρωνικά, η ίδια ανέφερε ότι «ήταν πολύ ανάμεικτα τα συναισθήματα. 

Από την μία στεναχωριέμαι για όλη αυτή την αδικία, και από την άλλη γελάω γιατί είναι τόσο τραγικά τα επιχειρήματα που ακούω. Ενώ έχουμε μία τόσο τραγική υπόθεση, υπάρχει τόση μεγάλη υποκρισία. Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom