Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Προφυλακιστέος 44χρονος για συμμετοχή στην ομάδα των Σέρβων εκτελεστών


Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος ένας 44χρονος, Αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη για την εμπλοκή του στην εγκληματική οργάνωση που αποτελούνταν από Σέρβους εκτελεστές και αναλάμβανε δολοφονίες αλλοδαπών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ο οποίος συνελήφθη στη χώρα μας, φέρεται να συνέβαλε στη φύλαξη και μεταφορά του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στις ανθρωποκτονίες από τους Σέρβους εκτελεστές, καθώς και στη μετακίνηση μελών της οργάνωσης από τα Σύβοτα στη Χαλκιδική, όπου διέμεναν μέχρι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος στη σύντομη απολογία του σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε πως μετέφερε ένα αμάξι από την Αθήνα στην Κέρκυρα χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε και τον σκοπό της μεταφοράς του.

Παράλληλα, κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα κινητό για το οποίο ισχυρίστηκε πως δεν ήταν ο αποκλειστικός κάτοχος και πως του το έδωσε ένας συγκατηγορούμενος του, έγκλειστος σε φυλακές στο εξωτερικό, στην Αθήνα και το παρέδωσε σε κάποιον άλλον στην Κέρκυρα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ασκήσει βαρύτατες ποινικές διώξεις για τις κατηγορίες-μεταξύ άλλων- της ένταξης, συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας σε ανθρωποκτονία και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Υπενθυμίζεται πως οι Σέρβοι εκτελεστές είναι αυτοί που δολοφόνησαν τους Σλοβένους στην Βάρη, τον Ιανουάριο του 2020.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom