Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

SOS- Γεμάτη η αγορά με πλαστά ασφαλιστικά συμβόλαια - Δείτε πως θα προστατευτείτε


Χιλιάδες είναι πλέον τα περιστατικά με απάτες που αφορούν πλαστά ασφαλιστικά συμβόλαια αυτοκινήτου.H αναζήτηση φθηνού-προσιτού ασφάλιστρου στην περίοδο της οικονομικής κρίσης δημιούργησε πολλά
και σημαντικά προβλήματα στον κλάδο των ασφαλειών αυτοκινήτου.

Έτσι, εκτός του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων που αυξήθηκε με καταιγιστικούς ρυθμούς, οι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία και έριξαν στην αγορά χιλιάδες πλαστά συμβόλαια. Πώς, όμως, στήνεται μια τέτοια απάτη και τι κινδύνους κρύβει;

Τις περισσότερες φορές οι δήθεν «ασφαλιστές» βάζουν διαφημίσεις στο διαδίκτυο με τις οποίες προβάλουν τα πακέτα τους σε ελκυστικές τιμές. Αφού το θύμα τους πέσει στην παγίδα της χαμηλής τιμής, δίνει τα στοιχεία του και ακολουθεί τηλεφωνική συνομιλία.

Σε δεύτερο χρόνο καταθέτεις χρήματα ή δίνεις μετρητά και φτάνει στα χέρια σου ένα συμβόλαιο δίχως κανένα αντίκρισμα. Δηλαδή ένα πλαστογραφημένο χαρτί από «επώνυμη» συνήθως ασφαλιστική εταιρεία.

Με αυτόν τον τρόπο βρίσκεσαι να κυκλοφορείς ανασφάλιστος και στην περίπτωση που εμπλακείς σε ατύχημα, όχι μόνο δεν έχεις καμία κάλυψη, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσεις και ποινικές κυρώσεις.

Πολλές χιλιάδες τέτοιες απάτες αποκαλύφθηκαν το προηγούμενο διάστημα μέσω της ηλεκτρονικής διασταύρωσης στοιχείων, καθώς οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν το πρόστιμο που προβλέπεται, ενώ σε κάποιες άλλες, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έμπλεξαν σε μεγάλες περιπέτειες.

Για παράδειγμα, ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με σωματικές βλάβες και σοβαρές υλικές ζημιές και βρέθηκαν ανασφάλιστοι να χρωστούν τεράστια ποσά. Επίσης, υπάρχουν και περιπτώσεις που οι οδηγοί δεν έμαθαν ποτέ πως είχαν στα χέρια τους ένα ανύπαρκτο ασφαλιστήριο, αλλά όταν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν εκ νέου με τον «φθηνό» ασφαλιστή…εκείνος ήταν άφαντος!

Επίσης, παράγοντες της ασφαλιστικές αγοράς επισημαίνουν πως τα προηγούμενα χρόνια κυκλοφόρησαν εικονικά συμβόλαια και από μεγάλα πρακτορεία που χρεοκόπησαν και “εκμεταλλεύτηκαν” το πελατολόγιο τους με τον παραπάνω τρόπο.

Μπορεί, όμως, να προστατευτεί κάποιος απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα;

Δείτε εάν είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό σας

Είτε έχουμε ασφαλίσει το όχημά μας, είτε όχι, ας ελέγξουμε αν η ασφάλειά μας δεν έχει… χαθεί στο χάος της γραφειοκρατίας και των επιτήδειων γλιτώνοντας από τυχόν πρόστιμο.

Πάνω απο 1.000.000 πρόστιμα-παράβολα έχουν αναρτηθεί στo Taxis, στα ΑΦΜ των κατόχων ανασφάλιστων οχημάτων και τον Οκτώβριο ξεκινά το «σαφάρι» της αστυνομίας με επισκέψεις στα σπίτια τους για παράδοση των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας.

Έλα όμως που πολλά από αυτά δεν είναι ανασφάλιστα, ή ασφάλισαν το αυτοκίνητό τους λίγο πριν αναρτηθεί το πρόστιμο, οπότε αυτό δεν ισχύει.

Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι ο κάτοχος να απευθυνθεί στην εταιρεία που ασφάλισε το αυτοκίνητό του, ώστε να κάνουν μαζί το ανάλογο αίτημα διαγραφής από τη λίστα. Όμως, πως μπορούμε να ελέγξουμε αν το όχημα μας δε βρίσκεται (ή βρίσκεται) στη λίστα των ανασφάλιστων που έχει το Υπουργείο Οικονομικών;

Πατήστε ΕΔΩ και άμεσα θα το μάθετε!

Με το παραπάνω Link συνδέεστε με το site του «Επικουρικού Κεφαλαίου». Εκεί συμπληρώνετε το ΑΦΜ σας, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας, συμπληρώνετε και τον κωδικό ασφαλείας (για να διαπιστώσει το σύστημα ότι είστε πραγματικός επισκέπτης και όχι Robot) και άμεσα μαθαίνετε την απάντηση.

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)
https://www.newsauto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom