Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Παγκόσμιος συναγερμός: Εξαφανίστηκε ο κινέζος αρχηγός της Interpol


Απίστευτο κι όμως αληθινό!Συναγερμός έχει σημάνει ανά την υφήλιο για την εξαφάνιση του κινέζου αρχηγού της Ιντερπόλ.Ο 64χρονος Μενγκ Χονγκγουει, κινέζος υπήκοος, που εξελέγη επικεφαλής της Ιντερπόλ το
2016, ταξίδεψε στην Κίνα στις 29 Σεπτεμβρίου και από τότε έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη του, σύμφωνα με τη γυναίκα του.

Ο 64χρονος ζούσε στη Λυών της Γαλλίας, όπου έχει την έδρα της η υπηρεσία, με τη γυναίκα του, η οποία ειδοποίησε τις Γαλλικές Αρχές ότι είχε να ακούσει νέα του αφότου αναχώρησε στις 29 Σεπτεμβρίου για την Κϊνα.

Eκπρόσωπος της Ιντερπόλ αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με την είδηση της εξαφάνισης του αρχηγού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, ο Μενγκ είχε διατελέσει στο παρελθόν υφυπουργός Δημόσιας Τάξης στην Κίνα και εξελέγη πρόεδρος της Ιντερπόλ τον Νοέμβριο του 2016, διαδεχόμενος την Γαλλίδα Μιρέιγ Μπαλεστρατσί.

Η εκλογή του - η πρώτη Κινέζου αξιωματούχου στην 95χρονη ιστορία της Ιντερπόλ- είχε σημάνει συναγερμό τότε σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία, που εξέφρασαν ανησυχίες μήπως το Πεκίνο χρησιμοποιήσει την Ιντερπόλ για να συλλαμβάνει αντιφρονούντες και φυγάδες στο εξωτερικό.

Η θητεία του Χονγκγουέι στην Ιντερπόλ λήγει το 2020.

H εξαφάνισή του έρχεται μετά από εκείνη της διάσημης συμπατριώτισσάς του ηθοποιού Φαν Μπινγκμπίνγκ, που ζήτησε προ ημερών συγνώμη μέσω των social media για φοροδιαφυγή μετά το πρόστιμο μαμούθ που της επέβαλαν οι κινεζικές Αρχές.
http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom