Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Συνεχίζει την «παράσταση» ο Καμμένος: Δεν συμφωνώ,αλλά.... δεν θα ρίξω την κυβέρνηση - Τσακώθηκε με τον Κοτζιά


Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου με τον Πάνο Καμμένο και το Σκοπιανό καθώς σε καθημερινή βάση αλλάζει και την άποψή του.Χθες Τρίτη δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν συμφωνεί με το ονοματολογικό,αλλά δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση.

«Διατηρώ την άποψη μου για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Δεν πρόκειται ποτέ να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης» είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των στελεχών των ΑΝΕΛ, Έλενας Κουντουρά και Τέρενς Κουίκ.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε επισημάνει νωρίτερα, ότι «έχουμε καταφέρει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια».

«Κατανοώ ότι το θέμα της ΠΓΔΜ δημιουργεί διαφορές. Δεν μπορεί όμως στο όνομα αυτών των διαφορών να προαναγγέλλεται ή να προεξοφλείται το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης» τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Δεν ζητώ από κανέναν να αλλάξει θέση. Ζητώ όμως να ξεκαθαρίσετε ότι δεν σκέφτεστε και δεν πρόκειται να ταυτιστείτε με την αντιπολίτευση σε πιθανή πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης».

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, ζήτησε τη δέσμευση «ότι δεν πρόκειται να ταυτιστεί κανένα μέλος της κυβέρνησης με τις προσπάθειες δεξιάς και ακροδεξιάς να ανατρέψουν την κυβέρνηση, δήθεν με αφορμή το ονοματολογικό, αλλά με αληθινή αιτία την επιχείρηση ανατροπής της προσπάθειάς μας να ανορθώσουμε την οικονομία, να στηρίξουμε την κοινωνία και να επιταχύνουμε της διαδικασίες της κάθαρσης».

Άγριος καβγάς Καμμένου - Κοτζιά
Εντονo φραστικό επεισόδιο είχαν κατ την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο πρώτος για το Σκοπιανό από την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών άσκησε δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας οτι οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικης Άμυνας παραβιάζουν την κυβερνητική συμφωνία και υπονομεύουν την εθνική θέση για το Σκοπιανό.

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Κοτζιάς εκλήθη από τους δημοσιογράφους να διευκρινίσει τι ακριβώς συνέβη με τον κ. Καμμένο και ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε «δεν ξέρω».
https://www.eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom