Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Έκρηξη σε ρακοκάζανο στην Κρήτη: Δεν έμεινε τίποτα όρθιο - Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη (βίντεο)


Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν βρίσκονταν άνθρωποι στο χώρο - Ζημιές έπαθαν σπίτια και καταστήματα στην περιοχή - Από την έκρηξη έχει προκληθεί μεγάλη φωτιά - Στην περιοχή έχει κοπεί το ρεύμα.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Μεσαράς, θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα ρακοκάζανο στο Περτοκεφάλι, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν το ρακοκάζανο ήταν σε λειτουργία και αν βρίσκονταν άνθρωποι εκεί, ενώ ο χώρος που βρισκόταν έχει κυριολεκτικά διαλυθεί, καθώς η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή.
Ζημιές έχουν προκληθεί σε σπίτια και καταστήματα όπου έσπασαν τζάμια, ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
Όμως η φωτιά πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε σε παρακείμενη αγροτολιβαδική έκταση. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από της κλιμάκια της ΠΥ που εδρεύουν στη Μεσαρά, ενώ υπάρχει και ενίσχυση από πυροσβεστικά οχήματα του Ηρακλείου.
Δεν έμεινε τίποτα όρθιο από την έκρηξη στο ρακοκάζανο

Μέχτι τις Μοίρες ακούστηκε, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νβρίτερα σε ρακοκάζανο στο Πετροκεφάλι, προκαλώντας εκτός από την πυρκαγιά και ζημιές στα κοντινά σπίτια και καταστήματα.

Ο χώρος που βρισκόταν το ρακοκάζανο, ένα πετροκτιστο κτίσμα 700 περίπου τετραγωνικών έχει κυριολεκτικά διαλυθεί, καθώς η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή. Ο ιδιοκτήτης σύμφωνα με πληροφορίες ήταν την στιγμή της έκρηξης στο Ηράκλειο κι έτσι από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης από την ΠΥ η οποία επιχειρεί με 6 οχήματα και 13 πυροσβέστες.

Δείτε βίντεο από το σημείο:



http://www.ekriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom