Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Στην πρώτη του «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες στο Α. Τ. Ομονοίας! - Τρεις τραυματίες αστυνομικοί. (φωτο & βίντεο)


Στόχος επίθεσης από περίπου 50 αντιεξουσιαστές έγινε απόψε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας - Οι δράστες πέταξαν μολότοφ, πέτρες και
ξύλα στο κτίριο και σε ένα σταθμευμένο βαν της Αστυνομίας - Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τρεις τραυματίες αστυνομικοί.

Να θυμίσουμε ότι από σήμερα το πρωί τέθηκε σε εφαρμογή σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα εμφανούς αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.»,για το οποίο οι κυρίες του υπουργείου ΠροΠο ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συναγερμός σήμανε απόψε στο κέντρο της Αθήνας, μετά την επίθεση ομάδας αντιεξουσιαστών στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, στην οδό Βερανζέρου και σε ένα σταθμευμένο βαν της Ελληνικής Αστυνομίας μπροστά στο ΑΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr, οι δράστες – περίπου 50 τον αριθμό – εκτόξευσαν εναντίον των αστυνομικών πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ.
Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί, οι δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο άλλος από σπασμένα τζάμια.
Και οι τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Επιπλέον, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος, στο βαν της ΕΛΑΣ και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Παρακολουθείστε βίντεο λίγα λεπτά μετά την επίθεση:
Τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν περιγράφει ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα, λέει:
Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδα πολλά άτομα με μαύρα ρούχα να σπάνε αυτοκίνητα και να βρίζουν. Πρέπει, επιτέλους, να μπει τέλος στην κατάσταση ανομίας, 50 αναρχικοί να κάνουν άνω κάτω την Αθήνα…
Δείτε το βίντεο:
Φωτογραφίες που τράβηξαν οι ρεπόρτερ του newsIT.gr:
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εξήγγειλε για την Τρίτη (16.10.2018) στις 11:45 π.μ. συγκέντρωση έξω από το Α.Τ. Ομονοίας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ
https://www.newsit.gr/

Σε εφαρμογή σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα εμφανούς αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.»

Το Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής, Στοχευμένης, Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» ξεκίνησε από σήμερα το πρωί σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» περιλαμβάνει ένα πλέγμα αστυνομικών περιπολιών, που αποτελούν τον κορμό της εμφανούς αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα, με βασική φιλοσοφία δράσης την αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας και την πρόληψη της παραβατικότητας.

Αποτελείται ουσιαστικά από επιμέρους σχέδια, που αντιστοιχούν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας και εκπονήθηκαν κατά τρόπο ενιαίο, στο πλαίσιο υλοποίησης συγκεκριμένων οδηγιών και κατευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι βασικοί άξονες του επιχειρησιακού σχεδίου «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» είναι:

- Εμφανείς εποχούμενες περιπολίες σε κάθε περιοχή της χώρας, κάθε ημέρα, κάθε στιγμή του εικοσιτετραώρου,
- Κανένας Δήμος της χώρας χωρίς μία τουλάχιστον εμφανή εποχούμενη περιπολία στην περιοχή του (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που η περιπολία καλύπτει τις περιοχές δύο το πολύ όμορων Δήμων),
- Συνεχής εποπτεία για την εφαρμογή του σχεδίου σε όλα τα επίπεδα της διοικητικής ιεραρχίας του Σώματος
- Αναβάθμιση του συντονισμού, της εποπτείας και του ελέγχου όλων των αστυνομικών δυνάμεων που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας, με τον ορισμό ανώτερων και ανώτατων Αξιωματικών για την εποπτεία του προγράμματος.

Για το σχεδιασμό των (58) επιμέρους επιχειρησιακών σχεδίων που συνθέτουν το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ. ελήφθησαν υπόψη, συνεκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν ανάλογα:

  • οι ιδιαίτερες αστυνομικές ανάγκες κάθε περιοχής,
  • τα εγκληματολογικά, πληθυσμιακά και γεωμορφολογικά δεδομένα,
  • η σύνθεση των πληθυσμιακών ομάδων,
  • το οδικό δίκτυο και η συχνότητα εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων,
  • η ύπαρξη ή μη χρόνιων καταστάσεων που επιβάλλουν ιδιαιτέρως αυξημένη αστυνομική παρουσία σε συγκεκριμένες περιοχές,
  • το έμψυχο δυναμικό και τα διαθέσιμα μέσα,
  • ο ιδιαίτερος χαρακτήρας κάθε περιοχής (νησιωτική, τουριστική, ορεινή, παραμεθόριος κ.λπ.) και γενικά
  • κάθε στοιχείο, το οποίο κρίθηκε χρήσιμο να συμβάλλει στην πλέον πρόσφορη και ορθολογική επιλογή.

Με βάση το σχεδιασμό που παρουσιάστηκε σήμερα, το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» εφαρμόζεται σε (322) γεωγραφικούς τομείς που καλύπτουν όλη την επικράτεια.

Με το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» επιδιώκεται η επαύξηση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης σε όλη την επικράτεια, η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και η ενδυνάμωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται σε απόλυτο συντονισμό και σε συνεργασία με τις λοιπές δράσεις τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, που υλοποιούνται από τις κατά τόπους Υπηρεσίες, με σκοπό τη βελτιστοποίηση συνολικά της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom