Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

«Κατεβάζει» το στρατό ο Τραμπ για το καραβάνι μεταναστών που κινείται προς τις ΗΠΑ (φωτο & βίντεο)


Ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι έχει ειδοποιήσει το στρατό για εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Απειλεί να «κόψει» τη βοήθεια σε Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Ελ Σαβαδόρ - Χιλιάδες μετανάστες από την Ονδούρα βαδίζουν προς Μεξικό και ΗΠΑ

Σε πλήρη ετοιμότητα έθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τον στρατό και τις ομοσπονδιακές συνοριακές αρχές σχετικά  με εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για το καραβάνι των μεταναστών που καταφτάνει από την κεντρική Αμερική, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι η Ουάσινγκτον θα κόψει τη βοήθεια προς την περιοχή.

Με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση, τόσο στις χώρες από όπου προέρχονται οι μετανάστες, όσο και στους Δημοκρατικούς για την κατάσταση, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι η αστυνομία και ο στρατός στο Μεξικό δεν κατάφεραν να σταματήσουν το καραβάνι που κατευθύνεται στα νότια σύνορα των ΗΠΑ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Εγκληματίες και άγνωστοι από τη Μέση Ανατολή είναι ανάμεσά τους. Εχω ενημερώσει τις συνοριακές υπηρεσίες και τον στρατό ότι πρόκειται για εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι!», ανέφερε ακόμη.

Sadly, it looks like Mexico’s Police and Military are unable to stop the Caravan heading to the Southern Border of the United States. Criminals and unknown Middle Easterners are mixed in. I have alerted Border Patrol and Military that this is a National Emergy. Must change laws!

«Κάθε φορά που βλέπεται ένα καραβάνι, ή ανθρώπους που έρχονται ή προσπαθούν να έρθουν παράνομα στη χώρα μας, να σκέφτεστε και να κατηγορείτε τους Δημοκρατικούς που δεν μας έδωσαν τις ψήφους για να αλλάξουμε τους άθλιους νόμους μας για τη μετανάστευση! Θυμηθείτε τις ενδιάμεσες εκλογές! Είναι τόσο άδικο για αυτούς που έρχονται νόμιμα», έγραψε στη δεύτερη ανάρτηση ο Ντόναλντ Τραμπ.

Every time you see a Caravan, or people illegally coming, or attempting to come, into our Country illegally, think of and blame the Democrats for not giving us the votes to change our pathetic Immigration Laws! Remember the Midterms! So unfair to those who come in legally.

«Η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Ελ Σαβαδόρ δεν κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά και να εμποδίσουν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα τους και να έρθουν παράνομα στις ΗΠΑ. Τώρα, θα αρχίσουμε να κόβουμε ή να μειώνουμε σημαντικά την τεράστια ξένη βοήθεια που συνήθως τους δίνεται», τόνισε στην τρίτη του ανάρτηση ο Αμερικανός πρόεδρος.

Guatemala, Honduras and El Salvador were not able to do the job of stopping people from leaving their country and coming illegally to the U.S. We will now begin cutting off, or substantially reducing, the massive foreign aid routinely given to them.

Την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προειδοποιήσει με κλέισιμο των συνόρων, εάν δεν σταματήσουν οι μεγάλες ροές μεταναστών. 

«Θα πρέπει, με τους ισχυρότερους όρους, να ζητήσω από το Μεξικό να σταματήσει αυτή την επίθεση - και αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα καλέσω τον στρατό των ΗΠΑ και ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter

....In addition to stopping all payments to these countries, which seem to have almost no control over their population, I must, in the strongest of terms, ask Mexico to stop this onslaught - and if unable to do so I will call up the U.S. Military and CLOSE OUR SOUTHERN BORDER!..
Twitter Ads info and privacy




000_1A72MS
Καραβάνια μεταναστών από την Ονδούρα  - Έσπασαν τα σύνορα στο Μεξικό

Χιλιάδες πολιτών από την Ονδούρα επιχειρούν να φύγουν από τη χώρα τους, κατευθυνόμενοι προς το Μεξικό ή ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι μετανάστες εμφανίζονται απελπισμένοι και προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με το Μεξικό με κάθε τρόπο, είτε παράνομα, είτε περιμένοντας σε τεράστιες ουρές, ώστε να εξασφαλίσουν νόμιμη είσοδο. 

Το μεξικανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι περίπου 900 μετανάστες διέσχισαν τον ποταμό μεταξύ Γουατεμάλας και Μεξικού. Αν η μεξικανική αστυνομία τους συλλάβει, κινδυνεύουν να απελαθούν. Περίπου 500 απ' αυτούς πλησίασαν στη συνέχεια στη μεθοριακή γέφυρα για να ενθαρρύνουν τους συμπατριώτες τους να συνεχίσουν όλοι μαζί την πορεία τους προς τις ΗΠΑ.

Οι μεξικανικές αρχές επεσήμαναν ότι έχουν λάβει 640 αιτήσεις για την παροχή ασύλου και δίνουν προτεραιότητα στις περίπου 150 γυναίκες και τα εκατό παιδιά.
Σε πλήρη ετοιμότητα έθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τον στρατό και τις ομοσπονδιακές συνοριακές αρχές περί εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, για το καραβάνι των μεταναστών από την κεντρική Αμερική, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι η Ουάσινγκτον θα κόψει τη βοήθεια προς την περιοχή.

Πριν από μερικές ημέρες η μεξικανική τηλεόραση είχε μεταδώσει εικόνες μεταναστών να περνούν δια της βίας από τα μεθοριακά φυλάκια στην πλευρά της Γουατεμάλας και να ξεχύνονται στη γέφυρα που συνδέει τις δύο χώρες. Δεκάδες άνθρωποι κατόπιν άρπαξαν και ταρακούνησαν τα συρματοπλέγματα, με τους αστυνομικούς να τους απωθούν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Notimex, οι μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στις ΗΠΑ πέρασαν στο μεξικανικό έδαφος και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους περίπου 400 αστυνομικούς, ζητώντας να τους επιτραπεί να συνεχίσουν την πορεία τους.

Μετά την είσοδό τους στο Μεξικό, κάποιοι διέλυσαν τον συνοριακό φράχτη ασφαλείας και πέταξαν τα κομμάτια του στον ποταμό Σουτσιάτε.
https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom