Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

ΚΚΕ: Γράψαμε ιστορία, συνεχίζουμε, θα νικήσουμε - Με το λαό για τον σοσιαλισμό (φωτο & βίντεο)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την επέτειο της 12ης Οκτώβρη του 1944, της μέρας που «η λευτεριά φτερούγισε πάνω από την Αθήνα», τιμά η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με μεγάλη εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, στην πλατεία Κοραή, έξω από το κτίριο όπου στεγάστηκαν τα γραφεία του ΕΑΜ.

Συμμετείχαν χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Λαέ θυμίσου, το χώμα που πατάς, λευτερωσαν μ' αγώνα ΕΑΜ, ΕΠΟΝ, ΕΛΑΣ», «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ».

Κρατώντας πανό με τις Αχτίδες της εποχής του Κόμματος, όπου αναγράφεται ο αριθμός των θυμάτων της κάθε μιας σε αυτήν τη λαϊκή εποποιία, αλλά και συνθήματα που αφορούν το σήμερα, όπως: «Αχτίδα 1η - θύματα 304 Γράψαμε ιστορία - Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε με το λαό για το Σοσιαλισμό», «Αχτίδα 10η θύματα 54 - Αγώνας ρήξη ανατροπή η ιστορία γραφεται με ανατροπή», «Αχτίδα 3η θύματα 348 - "Σε κάθε βήμα πρόσεχε, κάτω από το χώμα ζούνε οι νεκροί μας, ζούνε οι πεθαμένοι μας" Ρίτσος», «Αθάνατοι οι νεκροί του ΚΚΕ της εργατιάς».

Κάλεσαν έτσι τους εργαζόμενους, όλο τον λαό να αντλήσει δύναμη και έμπνευση από τη λαϊκή εποποιία της δεκαετίας του 1940, να συνειδητοποιήσει ότι ο εχθρός όσο ισχυρός και να φαίνεται δεν είναι ανίκητος, ότι με οργάνωση, συσπείρωση και πάλη, μπορεί να νικηθεί και ο πιο δύσκολος αντίπαλος. Ότι ο λαός μπορεί να μεγαλουργήσει αν στείλει στο περιθώριο τους κήρυκες της υποταγής και πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αν υιοθετήσει πλατιά το κάλεσμα ανατροπής που του απευθύνει το ΚΚΕ. Συμμετέχουν επίσης και ένστολοι κρατώντας πανώ με το σύνθημα «Έξω οι βάσεις του Θανάτου», Επιτροπή του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας». 8 φαντάροι ένας ναύτης

Στην εκδήλωση, που εντάσσεται στα 100χρονα του ΚΚΕ, μίλησε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και Γραμματέας της ΕΠ Αττικής (αναλυτικά παρακάτω).

Παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος με επικεφαλής τον ΓΓ της Δημήτρη Κουτσούμπα.

Παραβρέθηκε επίσης το προεδρείο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.


Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα, όπου στο πάνω μέρος της πλατείας, στο πεζοδρόμιο της Αμαλίας, απέναντι από την Βουλή στήθηκε συμβολικά μνημείο όπως αυτό που είχε στήσει η ΚΟΑ στο ίδιο σημείο στις 19 Νοέμβρη 1944, για να τιμήσει τα θύματα, μέλη του Κόμματος, κατά τη διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Μπροστά σε αυτήν την «αιμάτινη σπονδή», όπως υπογραφόταν τότε από την ΚΟΑ, με τις κλαδικές και συνοικιακές Αχτίδες του Κόμματος να μετρούν τους ήρωές τους, φέτος, 74 χρόνια μετά, οι σημερινές Τομεακές Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής απέτισαν φόρο τιμής.

Αφού έγιναν απαγγελίες αποσπασμάτων από τις «Γειτονιές του Κόσμου» του Γ. Ρίτσου, κατέθεσαν στεφάνια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, η Λ. Ράζου μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Αττικής και ο Μ. Ραπανάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΟΠ Αττικής και εκπρόσωποι όλων των Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή και το «Πέσατε θύματα...»

Η ομιλία της Λουΐζας Ράζου


Δείτε φωτο από την εκδήλωση του ΚΚΕ





https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom