Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Δεν μπορεί να το χωνέψει ο Κοτζιάς: Κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός! (βίντεο)


Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία της κίνησης Πράττω - Συλλογική συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις προανήγγειλε ο Νίκος Κοτζιάς - Βαρύ παραμένει το κλίμα στο υπουργείο Εξωτερικών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης Πράττω,ενώ ο Νίκος Κοτζιάς προσερχόμενος στη συνεδρίαση αρκέστηκε να δηλώσει πως “κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός”.

Ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις και αρκέστηκε να δηλώσει πως “αυτό θα συζητήσουμε τώρα συλλογικά”.

Το κλίμα στο υπουργείο Εξωτερικών μια μέρα μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά παραμένει βαρύ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς επιμένει ότι οδηγήθηκε στην παραίτηση γιατί έμεινε ξεκρέμαστος στην διαμάχη του με τον Πάνο Καμμένο. Ότι δηλαδή ο πρωθυπουργός δεν τον κάλυψε όταν φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τον υπουργό Άμυνας για τα μυστικά κονδύλια.
Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών, η παραίτηση του οποίου έχει προκαλέσει μείζονα κυβερνητική κρίση, δεν κρύβει σε καμία περίπτωση την ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου στάθηκε απέναντί του και πήρε θέση στηρίζοντας τον Πάνο Καμμένο.
Θολό είναι ακόμα το τοπίο για την παράδοση – παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εξωτερικών. Πληροφορίες ανέφεραν ότι αυτή θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα αφού ο πρωθυπουργός λείπει στο εξωτερικό και θα επιστρέψει την Παρασκευή. Όμως, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται ο κ. Κοτζιάς και να μην παραδώσει στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, όπως και να έχει ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει πάνω του όλη την διαχείριση του Σκοπιανού, ενώ το βάρος της άσκησης της εξωτερικής πολιτικής σε όλα τα υπόλοιπα εθνικά θέματα θα αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom