Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Το ζεύγος Παπαντωνίου στο δρόμο που χάραξε ο... Πολάκης με «κρυμμένες» χειροπέδες! (φωτο & βίντεο)


Στη ΓΑΔΑ διανυκτέρευσαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, μετά την απόφαση προφυλάκισής τους - Στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση, ο πρώην υπουργός μίλησε για
"εργαλειοποίηση της ελληνικής Δικαιοσύνης" - Ο ίδιος και η σύζυγός του αρνήθηκαν τα πάντα στις απολογίες τους - Αμφότεροι κάλυπταν τις χειροπέδες με τα σακάκια τους - Όλο το χρονικό της μαραθώνιας διαδικασίας για την υπόθεση διαφθοράς

Σήμερα (24.10.2018), ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του αναμένεται να οδηγηθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα που θα κρατηθούν, κάτι που θα αποφασίσει ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Μετά από μία εξαντλητική ανακριτική διαδικασία η οποία διήρκησε δύο ολόκληρες ημέρες και ολοκληρώθηκε στις 23:00 το βράδυ της Τρίτης, 23.10.2018, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη των ανακριτών διαφθοράς, Ηλ. Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου και της εισαγγελέως πρωτοδικών, Αικατερίνης Τσιρώνη.
Και οι δύο είχαν καλύψει τις χειροπέδες με τα σακάκια τους.
Δείτε τις φωτογραφίες κατά την έξοδό τουςΓιάννος ΠαπαντωνίουΓιάννος ΠαπαντωνίουΓιάννος ΠαπαντωνίουΓιάννος Παπαντωνίου

Η πρώτη δήλωση που έκανε ο Γιάννος Παπαντωνίου μετά την απόφαση προφυλάκισης

«Η εργαλειοποίηση της ελληνικής Δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο της ίδια μας τη Δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά» ανέφερε ο πρώην υπουργός στις κάμερες που του ζητούσαν μία δήλωση.
Δείτε τη δήλωσή του 

Τι κατέθεσε ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του επιχείρησαν να πείσουν τους δικαστικούς λειτουργούς ότι το ποσό των 2.800.000 ελβετικών φράγκων το οποίο φέρεται ο πρώην υπουργός να έλαβε ως δώρο για να προωθήσει τη κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό εξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού, δεν έχει παράνομη προέλευση.
Αντίθετα, υποστήριξαν πως προέρχεται από τα νόμιμα εισοδήματα του πρώην υπουργού. Το ζεύγος Παπαντωνίου δέχθηκε βροχή ερωτήσεωναπό τους ανακριτές διαφθοράς για την προέλευση των χρημάτων.
Ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, όσο και η σύζυγός του ακολούθησαν την γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών, κάνοντας ακόμα λόγο για άγνοια των δικαστικών αρχών για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.
Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή αποδείχθηκε ανεπιτυχής με τις δικαστικές αρχές να αποφασίζουν προφυλάκιση.
Αυτή είναι η δεύτερη ηχηρή φυλάκιση πολιτικού που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της εξουσίας μετά την περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχουν συντάξει οι δύο ανακριτές το οποίο αφορά δύο δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα και αριθμεί περισσότερες από 800 σελίδες η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.
Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ
https://www.newsit.gr/politikh/giannos-papantoniou-to-dogma-polaki-efarmozetai-genika-me-krymmenes-xeiropedes-stin-gada/2643431/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom