Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Υπόθεση υποκλοπών - σχεδίου Πυθία: Απαλλαγή με βούλευμα Καρχιμάκη και δύο υπαλλήλων ΕΥΠ


Να μην καθίσει στο εδώλιο ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης και δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.
Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την απαλλαγή των τριών κατηγορουμένων από το αδίκημα της της παραβίασης μυστικών της πολιτείας και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα.

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο με το υπ´ αριθμ. 1430/2018 βούλευμά του έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα κλείνοντας έτσι και το τελευταίο σκέλος της δικογραφίας που περιελάμβανε επίσης τις υποκλοπές της περιόδου 2004-2005 και το σχέδιο για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Κατά τους δικαστές τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν απόρρητο υλικό, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε διαταχθεί από το δικαστικό συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2018 συμπληρωματική έρευνα. Όσο αφορά το σκέλος των τηλεφωνικών υποκλοπών έχει παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία πρόκειται να προσδιοριστεί το προσεχές διάστημα, ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας William Basil, ο οποίος είναι καταζητούμενος από τις ελληνικές δικαστικές αρχές .

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και η υπόθεση του σχεδίου Πυθία το οποίο αφορά την την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ωστόσο, οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom