Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Κλείδωσε η παραπομπή 3 κορυφαίων πολιτικών για το σκάνδαλο της Novartis

Σεισμικές δονήσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας προκαλεί η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας

ΜΕΧΡΙ το τέλος του χρόνου έρχονται διώξεις για τα πολιτικά πρόσωπα που απομυζούσαν το δημόσιο χρήμα και έπαιρναν μίζες από την φαρμακευτική η οποία αλώνιζε.

Σκάνδαλο Novartis: Υπό δίωξη 3 μεγαλοστέλεχη της ΝΔ

Έτοιμη να «πατήσει» τη σκανδάλη των ποινικών διώξεων για την υπόθεση Novartis είναι η Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών «ανά χείρας» είναι έτοιμη να πυροδοτήσει τις πρώτες διώξεις σε βάρος τουλάχιστον 3 πολιτικών προσώπων τα οποία πιάστηκαν με τη «γίδα» στην πλάτη.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις η στενή συνεργασία των ελληνικών με τις αμερικανικές Αρχές φαίνεται πως έχει οδηγήσει στην πλήρη στοιχειοθέτηση των αδικημάτων που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πριν από τα Χριστούγεννα η έρευνα θα κυοφορήσει εξελίξεις καθώς – σε πρώτη φάση- τουλάχιστον 3 πρόσωπα θα βρεθούν υπό κατηγορία για αδικήματα σχετιζόμενα με δωροδοκίες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τα πρόσωπα αυτά είναι μεταξύ των 10 που ελέγχονται και τα στοιχεία μίλησαν ήδη οδηγώντας τις αρχές να ετοιμάζουν κατηγορητήρια. Μάλιστα θα υπάρξει το μαρτύριο της σταγόνας για τους εμπλεκόμενους αφού η διαδικασία θα πηγαίνει για καθέναν ξεχωριστά.

Ποιοι είναι

Τα στοιχεία που οδηγούν στην άσκηση διώξεων στους τρεις πρώτους προέρχονται από διασταύρωση αφενός ελληνικών λογαριασμών και αφετέρου υλικού που βρέθηκε κατά τις εφόδους σε σπίτια και γραφεία. Εκεί εντοπίστηκαν, τρίτα πρόσωπα, κοντινά τους πολιτικούς που ήταν κοντά τους και τελικά ήταν ο αδύναμος κρίκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια γυναίκα και έναν άνδρα. Η γυναίκα, ήταν στενή συνεργάτιδα του ενός, και μάλιστα αντάλλασσε προσωπικά μηνύματα μαζί του, και οι αρχές ότι θεωρούν ότι η εν λόγω γυναίκα λειτουργούσε ως ταμίας του υπουργού.

Το δεύτερο πρόσωπο-κλειδί, ο άνδρας, έχει παλιά και στενή προσωπική σχέση με τον άλλο πρώην υπουργό, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, και σε υποθέσεις αγοραπωλησίας ακινήτων, καθώς και σε άλλες ανάλογες δραστηριότητες.

Σε ό,τι αφορά στο τρίτο πολιτικό πρόσωπο, το οποίο έχει θητεύσει σε ανώτατα αξιώματα, ο πλέον αδύναμος κρίκος φέρεται να είναι στενό συγγενικό του πρόσωπο, οι λογαριασμοί του οποίου επίσης έχουν ανοιχτεί.

Α. Γεωργιάδης: Ετοιμάζει αγωγή κατά της Novartis

Την ίδια ώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζει αγωγή κατά της Novartis καθώς στις 11 Οκτωβρίου εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δώσει με το εξώδικό του προς τη Novartis για να πάρει θέση δημόσια για την περίπτωσή του.

Ο πρώην υπουργός Υγείας, ο οποίος διερευνάται, όπως και άλλα πολιτικά πρόσωπα, για τις καταγγελίες σχετικά με δωροδοκίες από την φαρμακοβιομηχανία Novartis , στο εξώδικο που έστειλε στην εταιρία δια των συνηγόρων του Μιχ. Δημητρακόπουλου και Θ. Πλεύρη έθετε ως προθεσμία την 11η Οκτωβρίου:

«Σας καλώ εντός 5 εργάσιμων ημερών από την επίδοση της παρούσης , ήτοι έως την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 , να λάβετε δημόσια θέση αναφορικά με τα δυσώδη λύματα που παροχετεύουν στην κοινωνία οι συκοφαντικοί κρουνοί των πολιτικών μου αντιπάλων περί δήθεν χρηματισμού μου από την εταιρία σας. Σας δηλώνω ότι εάν δεν τοποθετηθείτε δημόσια εντός της τασσόμενης προθεσμίας, η στάση σας αυτή θα θεωρηθεί ότι συνδράμετε άμεσα τους συκοφάντες μου άλλως με συκοφαντείτε και εσείς δια της παραλείψεως σας να αποκαλύψετε την αλήθεια και κατά συνέπεια θα προσφύγω ενώπιον των αρμοδίων αρχών για άρση της προσβολής της προσωπικότητάς μου και χρηματική ικανοποίηση για την τεράστια ηθική βλάβη που μου προκαλείτε».

Πολιτική σκευωρία

Στο εξώδικό του ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για πολιτική σκευωρία σε βάρος του: «Προς επίρρωσιν , μάλιστα των δήθεν επιχειρημάτων τους οι πολιτικοί αντίπαλοι επικαλούνται μια φερόμενη ως έκθεσή σας, αγνώστου λοιπών στοιχείων (ημερομηνία, συντάκτης, παραλήπτες) σύμφωνα με την οποία , δίπλα στο πρόσωπό μου υπήρχε η σημείωση «όχι επαφή- φέρεται να εμπλέκεται».

Η έκθεση αυτή ερμηνεύεται από τους πολιτικούς μου αντιπάλους ως ένδειξη συνομολόγησης από την εταιρία σας περί δήθεν εμπλοκής μου στην υπόθεση.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε , η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε είχα σχέση με την εταιρία σας και ουδέποτε έλαβα από οιοδήποτε στέλεχος της εταιρίας χρηματικό ποσό προκειμένου δήθεν να λάβω αποφάσεις υπέρ των συμφερόντων σας , αντίθετα κατά τη διάρκεια της θητείας μου και σύμφωνα με τους ισολογισμούς σας , τα αποτελέσματα χρήσεως ήταν ζημιογόνα σε σύγκριση με παρελθούσες χρήσεις».

Για αυτούς τους λόγους ζητεί από την εταιρεία να λάβει θέση δημόσια.

Ο Φρουζής

Εξώδικο στη Novartis είχε στείλει στις αρχές Μαρτίου 2018 και o πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας Κωνσταντίνος Φρουζής δηλώνοντας την απόλυτη άρνηση του, ότι διαχειρίστηκε χρήματα της εταιρίας για χρηματισμό τρίτων προσώπων, μεταξύ των οποίων και πολιτικών, καταθέτοντας με αυτό τον τρόπο αντίθετη εκδοχή από εκείνη που έχουν στις καταθέσεις τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Με το εξώδικό του, ο Κωνσταντίνος Φρουζής καλούσε τους εκπροσώπους της εταιρείας να προσέλθουν ενώπιον της εισαγγελέως, Ελένης Τουλουπάκη, και να δηλώσουν, ότι ο ίδιος δεν είχε πρόσβαση σε εταιρικό λογαριασμό στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα, προσκομίζοντας στις εισαγγελικές αρχές και την πλήρη κίνηση των λογαριασμών από τότε που εισήλθε στη Novartis μέχρι τότε που αποχώρησε.

Και τότε πάντως η Novartis είχε επιλέξει τη σιωπή.

kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom