Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Μαίνεται η πύρινη κόλαση στην Κύπρο - Και δεύτερος νεκρός πυροσβέστης (φωτο & βίντεο)


Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Κύπρο από την καταστροφική φωτιά που μαίνεται εκτός ελέγχου από την Κυριακή στους πρόποδες του Τροόδους. Μέχρι στιγμής δυο πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους.

- Νεκροί είναι οι Ανδρέας Σοφοκλέους και ο Μάριος Αριστοτέλους από ανατροπή βυτιοφόρου
- Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου ανεξέλεγτο το μέτωπο από Ευρύχου ως Κακοπετριά, παραμένει το μέτωπο στα Σπήλια
- Ο Υπ. Γεωργίας αναφέρει ότι η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε δύο μέτωπα
- Έκκληση Ν. Κουγιάλη να μην σπεύδουν οι εθελοντές ασυντόνιστα στα μέτωπα της πυρκαγιάς
- Αύριο φτάνουν οι εναέριες ενισχύσεις από Γαλλία και Ιταλία
- Επιχειρούν από το πρωί και τα εναέρια μέσα σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Δασών κ. Τσιντίδη

Απεβίωσε και δεύτερος δασοπυροσβέστης, ο Μάριος Αριστοτέλους, 44 χρόνων, από την Λακατάμια και πατέρας 5 παιδιών, ο οποίος είχε τραυματιστεί χθες από ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε με άλλους δύο συναδέλφους του, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας.

Πρόκειται για τους Ανδρέα Σοφοκλέους, 49 ετών, από τη Λευκωσία και τον Μάριο Αριστοτέλους, 44 ετών, επίσης από τη Λευκωσία.

Οι δύο επέβαιναν μαζί με τρίτο δασοπυροσβέστη σε πυροσβεστικό όχημα, του Τμήματος Δασών, το οποίο, γύρω στις 5.30μ.μ. χθες, ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγίου Θεοδώρου Σολέας, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται κατέπεσε σε χαράδρα, βάθους 40 μέτρων περίπου.

Από το δυστύχημα τραυματίστηκαν και οι τρεις επιβάτες του οχήματος. Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του 49χρονου. Ο 44χρονος εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο, όπου γύρω στις 10.55μ.μ., υπέκυψε στα τραύματά του. Ο τρίτος δασοπυροσβέστης, όπως διαπιστώθηκε υπέστη κάταγμα αυχένα και κρατήθηκε για νοσηλεία. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή εκτός κινδύνου.

Το ανατραπέν πυροσβεστικό με το οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 2 δασοπυροσβέστεςΤο ανατραπέν πυροσβεστικό με το οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 2 δασοπυροσβέστες
Όσον αφορά τη φωτιά, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η φωτιά στην περιοχή Σολέας παραμένει ανεξέλεγκτη και απειλεί την περιοχή της κοιλάδας της Ασίνου, ενώ στο νότιο μέτωπο μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στα "λημέρια" στα Σπήλια. Ωστόσο, έχουν ριχθεί όλα τα διαθέσιμα μέσα στις επιχειρήσεις, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μετά τις 11:00 π.μ. θα αλλάξει ο καιρός και θα ενισχυθούν οι άνεμοι, οπότε και θα δυσχεράνει σημαντικά το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ανέφερε, επίσης, ότι ήδη ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα τις ρίψεις τους εδώ και μία ώρα περίπου (7:00 π.μ.).

ΕΝΕΡΓΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΙ
Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, Νίκο Κουγιάλη αναφερόμενος στο ζήτημα της σημερινής αντιμετώπισης των δύο πύρινων μετώπων ανέφερε ότι αυτά έχουν χωριστεί σε βόρειο και νότιο. Στο βόρειο μέτωπο στην περιοχή της κοιλάδας της Ασίνου έχει πέσει η κύρια προσπάθεια με αεροπλάνα τα οποία ρίχνουν επιβραδυντικό υγρό, ενώ στο νότιο μέτωπο στα Σπήλια γίνονται ρίψεις νερού από ελικόπτερα. 

Ενεργά παραμένουν τα κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Σολέας, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να συνεχίζουν την προσπάθεια για κατάσβεσή της.
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, πριν από μία περίπου ώρα άρχισαν να επιχειρούν τα πτητικά μέσα. «Υπάρχει νηνεμία στην περιοχή όμως ο καπνός έχει σκεπάσει όλη την περιοχή και αυτό κάνει λίγο δύσκολο το έργο των πτητικών μέσων», είπε.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι αναμένεται βελτίωση της κατάστασης.

Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, «οι δυνάμεις είναι ανεπτυγμένες σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς».

«Είναι ενεργά τα κύρια μέτωπα, όμως επειδή δεν υπάρχει άνεμος γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να κατασβήσουμε τα μέτωπα», είπε.



MΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ TWITTER

Την στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο τις δύσκολες αυτές ώρες που δοκιμάζεται από την καταστροφική πυρκαγιά εξέφρασε μέσω δύο αναρτήσεών του στο κοινωνικό δίκτυο twitter, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στην πρώτη του ανάρτηση σημείωσε ότι «τις δύσκολες αυτές ώρες βρισκόμαστε δίπλα στην κυβέρνηση της Κύπρου και το λαό που δοκιμάζονται. Ελληνικές δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου». Και στη δεύτερη συμπλήρωσε: «Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί. Εύχομαι η επιχείρηση να ολοκληρωθεί γρήγορα».

http://www.newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom