Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Η «μάχη» του Δημάρχου Πάρου για να κρατήσει ένα καινούργιο ασθενοφόρο στο νησί! (βίντεο)


Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χτες στο λιμάνι της Παροικιάς στην Πάρο, όταν με απόφαση του ΕΚΑΒ ένα ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο του θα μετακόμιζε για το νησί της Μυκόνου. Ο Δήμαρχος πήγε στο λιμάνι κι άρπαξε τα κλειδιά του οχήματος!

Το περιστατικό  αφορά την απόγνωση του Δημάρχου όταν είδε το ασθενοφόρο του νησιού να ανεβαίνει στο πλοίο για να μεταφερθεί σε άλλο νησί!

Η υπομονή του δημάρχου εξαντλήθηκε, όταν πάρα τις επίπονες προσπάθειες και τις συνεχείς συνομιλίες με τους βουλευτές Κυκλάδων αλλά και την Περιφέρεια και με την διοίκηση του ΕΚΑΒ, δεν απέδωσαν και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή όταν ήταν έτοιμοι να επιβιβαστεί στο πλοίο το ασθενοφόρο,τότε άρπαξε το κλειδί του οχήματος με συνέπεια την ακινητοποίηση του.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, ενημέρωσαν για την εξέλιξη αυτή την διοίκηση και στη συνέχεια μετά από τηλεφωνική συνομιλία του Δημάρχου με τον διοικητή του ΕΚΑΒ, ματαιώθηκε προσωρινά η μεταφορά του σε άλλο νησί.(Σημ. Ζείδωρον: δεν είναι έτσι η χρονική σειρά των γεγονότων και θα το δείτε παρακάτω στη συνέντευξη του Δημάρχου και στο άρθρο του Φιλελεύθερου)

Να σημειώσουμε πως το νησί της Πάρου έχει στην κατοχή του δύο ασθενοφόρα. Το ασθενοφόρο που αποτελεί αντικείμενο διαμάχης, πρόσφατα παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάρου και προέκυψε μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, δηλαδή με ευρωπαϊκά χρήματα. Εκείνο που προϋπήρχε, είχε προκύψει από πρόγραμμα εξοπλισμού των νησιών που είχε επιμεληθεί η Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδας.

Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη του Δημάρχου στον ΗΧΩ fm της Πάρου πριν πάει στο λιμάνι

Δείτε τι είπε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος:


Διαβάστε παρακάτω το άρθρο του Δημήτρη Μπελέγρη στον Φιλελεύθερο της Πάρου

Σοβαρός ο Κωβαίος, στην καρέκλα τους οι άλλοι για το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Χθες (16/6), στο λιμάνι της Παροικιάς εξελίχθηκε μια υπόθεση -εξ αρχής σίγουρη για την έκβασή της- με την «αρπαγή» των κλειδιών του ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ, που προορίζονταν για τη Μύκονο.
Η υπόθεση της «αρπαγής» κλειδιών μεταφέρθηκε στην Παριανή κοινωνία –που ήταν απούσα στο σύνολό της από το γεγονός- ως ένα μεγαλειώδες επίτευγμα τσαμπουκά των Παριανών…
Η αλήθεια είναι ότι στο παραπάνω συμβάν το ρόλο «επικοινωνίας» έπαιξαν διάφορα σχόλια στο facebook. Εκεί, στο χαζο-facebook πολλοί πιστεύουν ότι επειδή έχουν χιλιάδες «φίλους» μπορεί να παίξουν καθοδηγητικό ρόλο. Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που είναι ένα ωραίο εργαλείο για να διαφημίζει κάποιος τη δουλειά του, δε σημαίνει ότι ο αναγνώστης θα διαβάσει όλες τις αναρτήσεις των «φίλων» του ή ότι οι «φίλοι» από την ασφάλεια της καρέκλας τους, αυτό που θα γράψουν, σημαίνει ότι και το εννοούν. Παράδειγμα τελευταίο οι #παραιτηθείτε που μάζεψαν περισσότερα like στο facebook και δηλώσεις συμμετοχής στη σελίδα τους, απ’ όλους όσοι έδωσαν πραγματικά το παρόν στο Σύνταγμα.
Οι αλήθειες
1. Ο δήμαρχος, κ. Κωβαίος, πριν κατέβει στο λιμάνι είχε συνεννοηθεί πρώτα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ ότι το όχημα δε θα μετακινηθεί. Αυτό, το δήλωσε ο ίδιος άλλωστε στο Ρ/Σ «Ηχώ FM».
2. Το όχημα κατευθύνθηκε στο λιμάνι από διασώστη του ΕΚΑΒ Πάρου, δίχως καμία άλλη συνοδεία. Θα μπορούσε κάλλιστα η κίνηση αφαίρεσης των κλειδών να είχε γίνει και στο ΕΚΑΒ Πάρου. Η κίνηση στο λιμάνι είναι προφανώς συμβολική και σωστά έγινε εκεί!
3. Το κάλεσμα από το facebook και οι δεκάδες πρωινές αναδημοσιεύσεις τύπου «όλοι μαζί να αποτρέψουμε να μας πάρουν το ασθενοφόρο» απέδειξαν δύο πράγματα. α) Ότι στοfacebook ό,τι θέλεις δηλώνεις και κάνεις μαγκιές, και β) ότι η τοπική κοινωνία δε χαλάει τη ζαχαρένια της για κανένα λόγο. Πρώτα θα μυρίσει το πτώμα και μετά θα καταλάβουμε ότι πέθανε!
4. Στο λιμάνι της Παροικιάς, που θα πήγαιναν όλοι όπως δήλωναν στο facebookπαραβρέθηκαν μόνο 4 άτομα! Δηλαδή, ο δήμαρχος κ. Κωβαίος, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Χ. Μαλινδρέτος, ο εκδότης της εφημερίδας «Φωνή της Πάρου», κ. Ν. Ραγκούσης Λαουτάρης και ένας πολίτης που διατηρεί κάποιο blog και αναπτύσσει τις ιδέες του.. Δηλαδή, κανείς άλλος/η δεν συγκινήθηκε να διεκδικήσει το αυτονόητο.
Ο πανηγυρισμοί… η ουσία
Τόσο το επαρχείο Πάρου, όσο και ο δήμος Πάρου, κινήθηκαν σωστά σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
Οι πανηγυρισμοί «τα καταφέραμε» και «μπράβο σε όλους» είναι αστείοι, διότι κανένας δε σηκώθηκε από την καρέκλα του. Εκτός των πανηγυρισμών συνέβηκαν και άλλα ευτράπελα στο διαδίκτυο, όταν ορισμένοι προσπαθώντας να εξυψώσουν την κίνηση του δημάρχου έγραψαν σχόλια που παραπέμπουν σε ταινίες Τζακ Νόρις. Σε όλη αυτή την ηλιθιότητα των μαθητευόμενων δημοσιογραφίσκων – μπλόκερ κλπ πρέπει να σημειώσουμε την πραγματικά σοβαρή στάση Κωβαίου, που δεν ακολούθησε την ανωριμότητα των φίλων του συνδυασμού του και έδειξε –αληθώς- σωστή στάση και ουσία στο θέμα όπως το χειρίστηκε.
Δ.Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom