Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Νέες αποκαλύψεις για το θρίλερ της δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου

Ο βαφτισιμιός, η οικιακή βοηθός και ο κουμπάρος

Νέες αποκαλύψεις για το θρίλερ της δολοφονίας της εύπορης Αθηναίας, παρουσίασε το «Τούνελ» την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Μια απίστευτη αλληλουχία γεγονότων ξετυλίχθηκε με κινηματογραφική ταχύτητα, μέσα από τη βαθιά έρευνα της εκπομπής.

Μάρτυρας- «κλειδί», έσπασε τη σιωπή της μέσα από τα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου βρίσκεται. Είναι το τελευταίο πρόσωπο που είδε την άτυχη γυναίκα πριν εξαφανιστεί και δολοφονηθεί και μίλησε για πρώτη φορά στην Αγγελική Νικολούλη.

Η Ία, η 30χρονη Γεωργιανή οικιακή βοηθός, το «μάτι και το αυτί» στο διαμέρισμα του Νέου Ηρακλείου, αποκάλυψε στη δημοσιογράφο στοιχεία –φωτιά, που κανείς μέχρι σήμερα δεν γνώριζε…

Τελευταία η Ελευθερία Αγραφιώτου κάθε Τρίτη και Πέμπτη έφευγε από το σπίτι για πάνω από μία ώρα, λέγοντας πως πήγαινε για φυσικοθεραπεία. Δεν ανέφερε όμως ποτέ σε ποιον και που.

Η οικιακή βοηθός αποκάλυψε πως πριν ακόμα το διαμέρισμα ερευνηθεί και σφραγιστεί από την Αστυνομία, από το δωμάτιο της Ελευθερίας άτομα του περιβάλλοντος της πήραν έγγραφα, ένα παλιό κινητό και τον φορητό υπολογιστή της.

Η μαρτυρία αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του αγαπημένου της βαφτισιμιού που διευκρίνισε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος από τη Μόσχα όπου σπουδάζει, τα εξής: Οι ντετέκτιβ που προσέβαλε του ζήτησαν να του παραδώσει το λάπτοπ του θύματος, τη συσκευή του παλιού κινητού που χρησιμοποιούσε, αλλά και προσωπικά έγγραφα της Ελευθερίας Αγραφιώτου. 

Η ανησυχία για την τύχη της νονάς του τον οδήγησαν να πάρει από το σπίτι χωρίς να το πολυσκεφθεί τα προσωπικά της στοιχεία, τα οποία χρειάζονταν και για την έκδοση Silver Alert.

Το πρωί της μοιραίας μέρας, η Αγραφιώτου ανέφερε στην οικιακή βοηθό πως θα πήγαινε στο Χαλάνδρι για να πληρώσει το οξυγόνο που χρησιμοποιούσε η άρρωστη μητέρα της.

Το ίδιο απόγευμα όμως, ένας κούριερ πήγε στο σπίτι με αποδείξεις, που έδειχναν ότι είχε πληρώσει τους λογαριασμούς στο κατάστημα την προηγούμενη μέρα. Για κάποιο λόγο το θύμα δεν ήθελε να αποκαλύψει που θα πήγαινε.

Όταν η οικιακή βοηθός έτρεξε να ειδοποιήσει για την εξαφάνιση άτομα του στενού κύκλου της Ελευθερίας, εκείνοι δεν προθυμοποιήθηκαν να τη βοηθήσουν. Τότε άρχισε να ψάχνει μόνη της σε νοσοκομεία, χωρίς αποτέλεσμα.

Επιμένει πως κάλεσε το θύμα δύο φορές στο κινητό της τηλέφωνο γύρω στις πέντε με πέντε και μισή το απόγευμα, το οποίο χτυπούσε και μετά σαν κάποιος να το έκλεισε. Όταν επιχείρησε να την πάρει για τρίτη φορά, το κινητό ήταν κλειστό. Το γεγονός προκαλεί ερωτηματικά γιατί στο δεύτερο και τρίτο υπόγειο γκαράζ του πολυκαταστήματος, τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν σήμα.

Η 30χρονη Γεωργιανή διέψευσε τον Αλβανό κηπουρό της Αγραφιώτου ότι σκόπευε να την απολύσει και δήλωσε πως τον γνώρισε από κοντά για πρώτη φορά, μία μέρα μετά την εξαφάνιση.

«Δεν την πήγα ποτέ σε αυτό το κατάστημα…»
Στενή φίλη της Αγραφιώτου με την οποία είχε έρθει σε επαφή το «Τούνελ» είχε επισημάνει πως ο Αλβανός που είχε για χρόνια στη δούλεψη της, την μετέφερε συχνά με το αυτοκίνητο του στο πολυκατάστημα που έχασε τη ζωή της. Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή είχε αναφέρει ότι ποτέ δεν είχε πάει εκεί.

Το «Τούνελ» επικοινώνησε για δεύτερη φορά μαζί του. Διευκρίνισε πως η φίλη του θύματος έχει μάλλον μπερδευτεί και πως ποτέ δεν την μετέφερε στον τόπο του εγκλήματος.

Όπως είπε, όταν της είχαν κλέψει το προηγούμενο αμάξι της, τη βοηθούσε στα ψώνια και την μετέφερε συχνά-πυκνά σε διάφορα σουπερμάρκετ και άλλα καταστήματα, αλλά όχι στην περιοχή του Αμαρουσίου. Ανέφερε ωστόσο, πως δεν ήταν λίγες οι φορές που την είχε συνοδέψει στη Νέα Μάκρη.

Ακολουθώντας τα ίχνη της δολοφονημένης Αθηναίας…
Ερευνώντας τις πληροφορίες που έφτασαν στην εκπομπή, η κάμερα του «Τούνελ» κατέγραψε όλες τις πιθανές διαδρομές που έκανε η Ελευθερία Αγραφιώτου πριν χάσει τη ζωή της. Όπως είχε πει στο«Τούνελ» στενή φίλη του θύματος, η 69χρονη σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εμφάνιση και την ψυχολογία της είχε γραφτεί σε γυμναστήριο στην περιοχή που έμενε.

Από την έρευνα της εκπομπής βρέθηκε το γυμναστήριο, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν το είχε επισκεφθεί. Ούτε στην καφετέρια που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον κεντρικό δρόμο του Νέου Ηρακλείου είχε πάει πρόσφατα , όπως διαβεβαίωσε στην εκπομπή ο ιδιοκτήτης της.

Το «Τούνελ» βρέθηκε και πάλι στο συγκρότημα της Νέας Μάκρης όπου το θύμα διατηρούσε εξοχικό σπίτι. Ο λόγος ήταν να εντοπίσει το άτομο με το οποίο διαπληκτίστηκε στο τηλέφωνο δύο μέρες πριν δολοφονηθεί. Η διαχειρίστρια επιβεβαίωσε την οφειλή των 150 ευρώ που ανέφερε η Αγραφιώτου στο τηλέφωνο και άκουσε ο Αλβανός κηπουρός της. Τόνισε όμως, ότι δεν ήταν που την κάλεσε στο τηλέφωνο την περίοδο εκείνη, κι αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από τον έλεγχο των κλήσεων.

Όλα όσα αποκάλυψε η οικιακή βοηθός στην Αγγελική Νικολούλη
Τελευταία, η Αγραφιώτου έφευγε για πάνω από μία ώρα τα απογεύματα της Τρίτης και της Πέμπτης λέγοντας ότι πήγαινε σε φυσιοθεραπευτή. Δεν ανέφερε όμως ποτέ σε ποιον και που.

Επέλεγε να πηγαίνει αλλού για θεραπεία παρά το γεγονός ότι τις υπόλοιπες μέρες στο σπίτι, είχε άλλον φυσικοθεραπευτή για την ηλικιωμένη μητέρα της.

Το τελευταίο διάστημα φαινόταν στενοχωρημένη, νευρική κι έκλαιγε. Όπως είχε δει η οικιακή βοηθός είχε κυκλώσει διάφορες αγγελίες σε εφημερίδες αναζητώντας εργασία.

Όπως περιέγραψε στη δημοσιογράφο η σχέση της με την εργοδότρια της ήταν πολύ καλή και πρόσφατα που είχε γενέθλια της έκανε διάφορα δώρα. Μάλιστα της είχε προτείνει να της αγοράσει ηλεκτρονικό υπολογιστή με δόσεις που θα κρατούσε από το μισθό της.

Διέψευσε τα όσα είχε αναφέρει ο Αλβανός κηπουρός για την κόντρα της με την Αγραφιώτου και ισχυρίστηκε πως ποτέ δεν είχε τεθεί ζήτημα να την απολύσει. Εργαζόταν τους τελευταίους έξι μήνες στο σπίτι της και ήταν πολύ ευχαριστημένη από αυτήν την συνεργασία.

Καθημερινά εκτός Κυριακής, πήγαινε στο διαμέρισμα του Νέου Ηρακλείου στις εννιά το πρωί και έφευγε στις εννιά το βράδυ. Τις Κυριακές την κατάκοιτη μητέρα της βοηθούσε το ζευγάρι των Αλβανών που είχε για χρόνια η Αγραφιώτου στη δούλεψη της. Όπως είπε μέχρι την ημέρα της εξαφάνισης, δεν τους είχε συναντήσει. Τους είδε για πρώτη φορά το βράδυ της επόμενης ημέρας που πήγαν στο διαμέρισμα.

«Την κάλεσα το απόγευμα στο κινητό της και μου το έκλεισαν…»
Τη μοιραία εκείνη μέρα, πριν φύγει από το σπίτι η Αγραφιώτου, ρώτησε την οικιακή βοηθό αν έλλειπε κάτι από τα καθημερινά ψώνια του σπιτιού. Δεν μίλησε με κανέναν στο τηλέφωνο και της είπε πως θα πήγαινε στο Χαλάνδρι για να πληρώσει τον λογαριασμό του οξυγόνου που χρησιμοποιούσε η άρρωστη μητέρα της. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ο λογαριασμός είχε πληρωθεί την προηγούμενη μέρα. Αυτό το διαπίστωσε η οικιακή βοηθός όταν το ίδιο απόγευμα ένας κούριερ έφερε τις σχετικές αποδείξεις.

Αργά το απόγευμα της Πεμπτης 21 Απριλίου, βλέποντας ότι η Ελευθερία αργούσε να επιστρέψει άρχισε να ανησυχεί. Θυμάται χωρίς να διευκρινίσει ακριβώς την ώρα, πως μεταξύ πέντε με πέντε και μισή την κάλεσε στο κινητό τηςΤο τηλέφωνο χτύπησε δύο φορές και μετά ένιωσε πως κάποιος της το έκλεισε. Φοβούμενη μήπως είχε καλέσει λάθος αριθμό, ξαναπήρε και το τηλέφωνο αυτή τη φορά ήταν κλειστό. Στον τηλεφωνητή που άνοιξε αυτόματα, άφησε το εξής μήνυμα: «Κυρία Ελευθερία, είστε καλά;».

Προσπάθησε ξανά γύρω στις εννέα και μισή το βράδυ και το τηλέφωνο παρέμενε κλειστό. Μισή ώρα αργότερα κατευθύνθηκε στο απέναντι διαμέρισμα των κουμπάρων της Αγραφιώτου για να τους ενημερώσει.

Όπως υποστήριξε, η σύζυγος της είπε πως δεν μπορεί να τη βοηθήσει και της έκλεισε την πόρτα. Προσπάθησε μάταια να καλέσει σε όλα τα τηλέφωνα που είχαν αποθηκευτεί στη μνήμη του σταθερού τηλεφώνου του διαμερίσματος αναζητώντας βοήθεια. Κανείς δεν ήξερε το παραμικρό.

Σκεπτόμενη ότι ίσως είχε συμβεί κάποιο ατύχημα, το επόμενο πρωί μαζί με τις δικές της φίλες έψαξαν σε όλα τα νοσοκομεία. Η ίδια απευθύνθηκε και στη «Γραμμή Ζωής» για να εκδοθεί SILVER ALERT.

Στην αρχή φοβήθηκε να πάει στην αστυνομία καθώς η ίδια δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα. Τελικά η δήλωση εξαφάνισης έγινε από το ζεύγος των κουμπάρων του θύματος.

Σύμφωνα με την οικιακή βοηθό, η Ελευθερία συνήθιζε να μιλάει συχνά στο κινητό της τηλέφωνο και υπήρξαν φορές που την είχε ακούσει να καβγαδίζει με κάποιον. Της είχε τονίσει να μη σηκώνει το σταθερό τηλέφωνο το σπιτιού ούτε να ανοίγει την πόρτα ακόμα κι αν ή ίδια βρισκόταν στο σπίτι.

«Τους είδα να παίρνουν από το σπίτι έγγραφα, κινητό και λάπτοπ…»
Ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε στο σπίτι αφότου χάθηκε η Ελευθερία την Παρασκευή 22 Απριλίου, ήταν ο κουμπάρος του θύματος. Όπως ισχυρίστηκε η Γεωργιανή οικιακή βοηθός πήρε μαζί του το συμβόλαιο του σπιτιού της Νέας Μάκρης για να βρει το τηλέφωνο της ενοικιάστριας της Αγραφιώτου και να μιλήσει μαζί της για πληροφορίες.

Την επομένη, Σάββατο 23 Απριλίου ο βαφτισιμιός της συνέλεξε σε δύο τσάντες έγγραφα που βρήκε στο δωμάτιο της 69χρονης. Μαζί του πήρε ακόμη τον φορητό της υπολογιστή και το παλιό κινητό της τηλέφωνο. Σε σχετική ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη απάντησε πως βρήκε η ίδια την τηλεφωνική ατζέντα του θύματος και την παρέδωσε το βράδυ της Παρασκευής στους συγγενείς της Ελευθερίας.

Η Γεωργιανή βοηθός παρέμεινε στο σπίτι μέχρι την Κυριακή 24 Απριλίου. Τη μέρα εκείνη ακολούθησε την ηλικιωμένη μητέρα της Αγραφιώτου στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για λίγες μέρες πριν πεθάνει.

Μετά από ένα μήνα βρίσκεται ακόμη στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών με κίνδυνο να απελαθεί και όπως ισχυρίζεται, κανείς από τους συγγενείς της Αγραφιώτου δεν φρόντισε να της πληρώσει τον οφειλόμενο μισθό της.

Δείτε καρέ-καρέ την υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom