Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Η ομάδα της Ξάνθης άλλαξε όνομα και έμβλημα


Με μια λακωνική ανακοίνωση η ΠΑΕ της Ξάνθης ανακοίνωσε ότι "από 01.06.2016 η ονομασία και ο διακριτικός τίτλος της ομάδας μας είναι Π.Α.Ε. ΞΑΝΘΗ Α.Ο. – XANTHI F.C.".

Η ομάδα της Ξάνθης άλλαξε όνομα και έμβλημα καθώς η
αυτοκινητοβιομηχανία SKODA αποχώρησε μετά από 25 χρόνια από την ΒΙΑΜΑΡ.Από το 1991 ως γνωστόν ονομαζόταν SKODA Ξάνθη.

Ο Δημόκριτος παραμένει σταθερά στο έμβλημα από την ημερομηνία ίδρυσης το 1967

Οπως φαίνεται στη φωτογραφία από το site της ομάδας στο νέο έμβλημα θα δεσπόζει μόνο η μορφή του Δημόκριτου και το όνομα της ομάδας ψηλά και από πάνω η ημερομηνία ίδρυσής της.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης ιδρύθηκε το 1967 μετά τη συγχώνευση των ομάδων Ορφέας Ξάνθης (ιδρύθηκε το 1903) και Ασπίδα Ξάνθης (ιδρύθηκε το 1922). Οι Ακρίτες έχουν αλλάξει επτά φορές το έμβλημα τους,χωρίς όμως να λείψει ποτέ απ' αυτό η μορφή του Δημόκριτου.

Ο Δημόκριτος έζησε από το 460 π.Χ.-έως 370 π.Χ..Ηταν προσωκρατικός φιλόσοφος, ο οποίος γεννήθηκε στα Άβδηρα της Θράκης. Ήταν μαθητής του Λεύκιππου. Πίστευε ότι η ύλη αποτελείτο από αδιάσπαστα, αόρατα στοιχεία, τα άτομα. Επίσης ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε ότι ο Γαλαξίας είναι το φως από μακρινά αστέρια. Ήταν ανάμεσα στους πρώτους που ανέφεραν ότι το σύμπαν έχει και άλλους "κόσμους" και μάλιστα ορισμένους κατοικημένους. Ο Δημόκριτος ξεκαθάριζε ότι το κενό δεν ταυτίζεται με το τίποτα ("μη ον"), είναι δηλαδή κάτι το υπαρκτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom