Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ο Σηκουάνας "πνίγει" το Παρίσι – Μια γυναίκα νεκρή από τις πλημμύρες στη Γαλλία (φωτο)


Εικόνες καταστροφής. Εικόνες που το Παρίσι είχε να ζήσει σχεδόν έναν αιώνα. Ο Σηκουάνας "φουσκώνει" όλο και περισσότερο και αναμένεται η στάθμη των νερών του να ξεπεράσει τα 5,60 μέτρα! Η Γαλλία πενθεί την πρώτη νεκρή από τις καταστροφικές πλημμύρες, μια 86χρονη που βρέθηκε νεκρή μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τη Γαλλία τις τελευταίες μέρες έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κυρίως στις περιφέρειες της κεντρικής χώρας, κατά μήκος του Λίγηρα και του Σηκουάνα. Μια 86χρονη γυναίκα πνίγηκε μέσα στο σπίτι της, στο Σουπ-σιρ-Λουέν, περίπου 140 χλμ. νότια του Παρισιού.

Το Παρίσι βρίσκεται τις δύο τελευταίες ημέρες σε κατάσταση συναγερμού για πλημμύρες, καθώς ο Σηκουάνας ξεχειλίζει από την κοίτη του και κατακλύζει τους αυτοκινητόδρομους που περνούν δίπλα του, με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η κυκλοφορία στον ποταμό, περιλαμβανομένων των δημοφιλών τουριστικών bateaux-mouches.


Η στάθμη του Σηκουάνα αναμένεται ότι θα φθάσει αύριο Παρασκευή τα 5,60 μ., κάτω από τα 6 μ. στα οποία θα πλημμύριζε το μετρό και πολύ κάτω από το ύψος ρεκόρ των 8,60 μ. που είχε φτάσει το 1910.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως ο Μάιος ήταν για τη μείζονα περιφέρεια του Παρισιού ο πιο υγρός μήνας από το 1960. Στην περιφέρεια Λουαρέ, όπου ο νομάρχης κινητοποίησε τον στρατό για να βοηθήσει στην απομάκρυνση αυτοκινητιστών που είχαν παγιδευτεί στον αυτοκινητόδρομο A10, οι πλημμύρες ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων 100 ετών.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, EPA

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom