Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Καλούν άμεσα τη Γεωργία Τσατάνη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής

Απορρίφθηκε το αίτημά της να μεταβεί η Επιτροπή στο γραφείο της με το επιχείρημα ότι είναι υπέρτερη εξουσία της Βουλής

Να κληθεί άμεσα στη Βουλή προς ακρόαση για τα θέματα της Δικαιοσύνης η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής,
απορρίπτοντας επιστολή της κυρίας Τσατάνη, με την οποία ζητούσε να μεταβεί η Επιτροπή Θεσμών στο γραφείο της με το επιχείρημα ότι αυτή είναι υπέρτερη εξουσία της Βουλής.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι η επιστολή της κας Τσατάνη και η άρνησή της να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών, προκάλεσε διακομματική οργή, ακόμα και βουλευτών οι οποίοι σε προηγούμενες συνεδριάσεις είχαν στηρίξει την Εισαγγελέα Εφετών στην κόντρα της με τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Πρώτος ήγειρε ενστάσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διαφώνησε με το περιεχόμενο της επιστολής της εισαγγελέως Τσατάνη και το αίτημα να πάει η Επιτροπή στο γραφείο της, αλλά και με την άποψή της για τη διάκριση των εξουσιών.

« Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια τέτοια εμμονή όπως της κ. Τσατάνη», σημείωσε από την πλευρά του ο Κώστας Τζαβάρας από τη ΝΔ, ενώ ο Γιάννης Γκιόλας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ατόπημα» το ενδεχόμενο να μην παρουσιαστεί η κ. Τσατάνη στη Βουλή.

«Η κ. Τσατάνη δεν ερμηνεύει καλά τις διατάξεις. Μόνο οι Πρόεδροι και οι Εισαγγελείς των ανωτάτων δικαστηρίων μπορούν να μην έρθουν στη Βουλή. Πρέπει να κληθεί», υποστήριξε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.

Τα επιχειρήματα της Γεωργίας Τσατάνη αποδόμησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, λέγοντας ότι η κ. Τσατάνη δεν μπορεί να αρνείται στη Βουλή τη διαβίβαση δικογραφίας που είναι στο αρχείο όταν το 2010 ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ως τότε Πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε το 2010 τη δικογραφία των υποκλοπών του εδόθη.

«Γιατί η κα Τσατάνη χρησιμοποιεί αυτό τον περίεργο λόγο ότι η Δικαιοσύνη προτάσσεται; Δεν είναι μεμονωμένο αυτό. Πρέπει να το δούμε στην αλυσίδα μιας συμπεριφοράς. Πρέπει να το δούμε γιατί υπάρχουν τέτοιες απόψεις έναντι της Βουλής. Εδώ που φτάσαμε είναι υποχρεωμένη η κ. Τσατάνη να έρθει εδώ», ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Κατόπιν αυτών των τοποθετήσεων η Πρόεδρος της Επιτροπής έθεσε την κλήση της κ. Τσατάνη σε ψηφοφορία, με την Επιτροπή Θεσμών να αποφασίζει ομόφωνα την πρόσκληση της Εισαγγελέως Εφετών σε ακρόαση.

http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom