Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Επιμένει ο Γιάννης Πανούσης στις επιφυλάξεις του για τη δολοφονία του 14χρονου


Την εκδοχή του bullying αμφισβητεί ο καθηγητής Εγκληματολογίας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, για τη δολοφονία του 14χρονου στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

«Εδώ έχουμε ένα παιδί, το οποίο έχει την ψυχική δύναμη και την τεχνική να κόψει την καρωτίδα ενός παιδιού. Καμία σχέση η μεταξύ μαθητών διένεξη, η επιθετικότητα, ο τσαμπουκάς, ποιος έχει το πάνω χέρι, μία σφαλιάρα με το να πάρεις τελικά ένα κουζινομάχαιρο. Θέλει μία ψυχική προδιάθεση, ότι “μπορώ, θέλω και ξέρω να το κάνω”», ανέφερε για τη δολοφονία του 14χρονου από συνομήλικο του, ο Γιάννης Πανούσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso.

Ο κ.Πανούσης ανέφερε: «Εάν είσαι θύμα, κυρίως φοβάσαι… Αποφεύγεις. Δεν βγαίνεις με τον «δήμιό» σου έξω. Εάν είσαι ο δράστης, δεν μπορείς να επικαλείσαι την θυματοποίησή σου».

Να θυμίσουμε ότι και την Δευτέρα ο καθηγητής Εγκληματολογίας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το συγκεκριμένο έγκλημα.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το ότι ασχολείται επανειλημμένα με την υπόθεση αμφισβητώντας όσα στοιχεία γνωρίζουμε από τα ρεπορτάζ χωρίς όμως να δίνει τη δική του εκδοχή,απλά αφήνει να εννοηθεί ότι ο δράστης δεν ήταν θύμα bullying.

Πιστεύουμε πως θα είχε ενδιαφέρον κύριε Πανούση,ως ειδικός επιστήμονας, να πείτε ευθέως την άποψή σας για το λόγο που οδήγησε τον 14χρονο να γίνει φονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom