Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Ίχνη της αλβανικής μαφίας στη δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα


Την πιθανότητα εμπλοκής της αλβανικής μαφίας στην εκτέλεση του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα Αττικής, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στις αρχές Φεβρουαρίου εξετάζει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

του ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΝΟΥ - ΠΗΓΗ: Realnews

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, οι αστυνομικοί έχουν βγάλει από το κάδρο των υπόπτων τα μέλη των κυκλωμάτων της Greek Mafia και των εγκληματικών οργανώσεων που ελέγχουν το λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ενδεχόμενα που διερευνήθηκαν, ωστόσο φαίνεται πως οι Αρχές έχουν καταλήξει με βεβαιότητα στο ότι ο 59χρονος επιχειρηματίας δεν είχε καμία σχέση με αυτούς τους κύκλους. Το επόμενο βήμα των αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ήταν να εξετάσουν τον επιχειρηματικό κύκλο του Χρήστου Γιαλιά. 

Ο 59χρονος φέρεται να είχε δημιουργήσει αρκετούς εχθρούς λόγω συγκεκριμένων επιτυχιών στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, ούτε σε αυτόν τον τομέα φαίνεται να προέκυψαν στοιχεία που να αφήνουν έστω και μια χαραμάδα ελπίδας για τον εντοπισμό των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης.

Από εκεί και έπειτα, οι αστυνομικοί έχουν διερευνήσει τα ανοιχτά μέτωπα που ενδέχεται να είχε ο επιχειρηματίας στην Αλβανία. Οπως είναι γνωστό, ο Χρήστος Γιαλιάς είχε επεκταθεί επιχειρηματικά και στη γειτονική χώρα, τόσο με την εταιρεία εμπορίας και επεξεργασίας κρέατος που διαθέτει όσο και στον τομέα των διεθνών μεταφορών. Πλέον, διερευνούν σοβαρά την πιθανότητα οι επιχειρηματικές κινήσεις του να ενόχλησαν ανθρώπους που εν συνεχεία απευθύνθηκαν στην αλβανική μαφία. 

Πάντως, όπως λέει στην «R» αστυνομικός που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών, είναι γεγονός πως το θύμα είχε πολλούς εχθρούς και θα πρέπει κάθε λεπτομέρεια να διερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή. 

«Το σίγουρο είναι πως δεν είχε καμία σχέση ή έστω επαφή με εγκληματικές δραστηριότητες, παρά το γεγονός πως κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κατοχή παράνομου οπλισμού. Επίσης, ουδεμία σχέση είχε με το “σύστημα” που ονομάζεται Greek Mafia», αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές.

Το ποδόσφαιρο

Τον τελευταίο μήνα, οι αστυνομικοί κινούνται σιωπηρά αλλά μεθοδικά και έχουν λάβει αρκετές καταθέσεις από ανθρώπους που βρίσκονταν στον οικογενειακό και φιλικό κύκλο του 59χρονου επιχειρηματία, αλλά και από άτομα που εργάζονταν για λογαριασμό του. Επίσης, οι έρευνες επικεντρώνονται και στα μέτρα προφύλαξης, τα οποία είχαν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα

Ο Χρήστος Γιαλιάς είχε ακόμα και φρουρά από σωματοφύλακες για τις μετακινήσεις του, ενώ το σπίτι του στη Μάνδρα στην κυριολεξία θύμιζε φρούριο, με ψηλή περίφραξη, υπερυψωμένες σκοπιές και κάμερες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και τις νυχτερινές ώρες. 

Επίσης, μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, τόσο στην έπαυλη-«φρούριο» στη Μάνδρα Αττικής όσο και στο εξοχικό του στα Τρίκαλα, βρέθηκαν όπλα που το θύμα κατείχε παράνομα.

«Ολα αυτά δείχνουν έναν άνθρωπο ο οποίος όχι μόνο είναι προσεκτικός, αλλά φροντίζει να έχει μεγάλη ασφάλεια. Μάλλον κάτι φοβόταν και για τον λόγο αυτόν είχε λάβει όλα αυτά τα μέτρα», λέει με νόημα στην «R» αστυνομικός που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών. 

Υπενθυμίζεται πως το 2018 δολοφονήθηκε η πρώην σύζυγος του Χρήστου Γιαλιά. Οπως όμως αποδείχθηκε, οι δράστες αυτής της δολοφονίας, που συνελήφθησαν, είχαν ως αποκλειστικό κίνητρο τη ληστεία. Αντίθετα, ο τρόπος με τον οποίο εκτελέστηκε ο 59χρονος παραπέμπει σε επαγγελματίες πιστολέρο. 

Το απόγευμα της 7ης Φεβρουαρίου και ενώ ο Χρήστος Γιαλιάς κινείτο με το αυτοκίνητό του σε στενό δρόμο κοντά στην κατοικία του, άγνωστοι τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ. 

Στη συνέχεια, τοποθέτησαν το φονικό όπλο μέσα στο όχημα του επιχειρηματία και του έβαλαν φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες έφυγαν από το σημείο του εγκλήματος με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Δείτε το δημοσίευμα της Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom