Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Θεσ/κη: «Αρνούμαι τα πάντα» επιμένει ο σύντροφος της Γεωργίας - Η κατάθεση για τους ξυλοδαρμούς της αδελφής του


«Αρνούμαι τα πάντα» θα ακουστεί για ακόμη μια φορά από τα χείλη του 39χρονου συντρόφου της δολοφονημένης 41χρονης Γεωργίας, ο οποίος σήμερα (13/01) θα περάσει για δεύτερη φορά το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθεί.

της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Η ελληνική κοινωνία συγκλονισμένη παρακολουθεί ακόμη μια φρικιαστική υπόθεση με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά έναν 39χρονο, που φέρεται να είναι αυτός που έκοψε το νήμα της ζωής της ίδιας του της συντρόφου αλλά και του μωρού που κυοφορούσε.

Μαζί με τον φίλο του και φερόμενο συνεργό του κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης, ληστεία καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία -όλα κατά συναυτουργία.

«Η Γεωργία ήταν ο μόνος άνθρωπος που είχα στον κόσμο»

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, για ακόμη μια φορά, ο 39χρονος κατηγορούμενος θα ισχυριστεί πως όλη την νύχτα κοιμόταν και δεν κατάλαβε τίποτα. Συγκεκριμένα θα πει: «Αρνούμαι τα πάντα. Η Γεωργία ήταν ο μόνος άνθρωπος που είχα στον κόσμο. Κατάλαβα ότι έλειπε το πρωί εκείνης της μέρας, όταν ξύπνησα. Δεν έχω καμία σχέση με την δολοφονία».

Ο 39χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία της Γεωργίας, παραμένει αμετακίνητος από την θέση του και επιμένει πως δεν θα σκότωνε ποτέ την σύντροφό του, με την οποία, όπως κατέθεσε ενώπιον της ΕΛ.ΑΣ. τα πήγαιναν πολύ καλά και δεν είχαν εντάσεις ως ζευγάρι.

Ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να σβήσει τα ίχνη του από την πρώτη στιγμή, τόσο με τις καταθέσεις του στις Αρχές όσο και με τις συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος, σύμφωνα με την κατάθεσή του, αναζητούσε την αγνοούμενη σύντροφό του ακόμη και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

«Δεν έχω επιτεθεί ποτέ στην αδελφή μου»

Σύμφωνα με τις τρεις προανακριτικές του καταθέσεις, όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν εάν έχει κατηγορηθεί για κάτι στο παρελθόν, ο 39χρονος ισχυρίστηκε πως έχει κατηγορηθεί μόνο από την αδελφή του, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, τον έχει στοχοποιήσει, ενώ έχει ψυχολογικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρικές κλινικές.

«Μου έχει κάνει περίπου δέκα μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία, αναφέροντας δήθεν ότι της επιτίθεμαι, αλλά εγώ δεν της έχω επιτεθεί ποτέ. Ούτε την έχω αγγίξει, ούτε της έχω προξενήσει την παραμικρή σωματική βλάβη».

Οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και η δίωξη για βιασμό

Ωστόσο, η δολοφονία της Γεωργίας ήταν ένα προαναγγελθέν έγκλημα, για το οποίο δεν εξεπλάγησαν όσοι γνώριζαν τον 39χρονο. Το παρελθόν του, άλλωστε, ήταν γεμάτο από βίαιες πράξεις και ξυλοδαρμούς γυναικών, μεταξύ των οποίων και της αδελφής του, με τον ίδιο μάλιστα να διώκεται και για το βιασμό της.

Το ποινικό παρελθόν του 39χρονου είναι βεβαρημένο. Μάλιστα, η αδελφή και η πρώην σύζυγός του πήγαιναν από τμήμα σε τμήμα και έκαναν καταγγελίες εναντίον του.

Συγκεκριμένα, έξι καταγγελίες (2020 - 2023) έγιναν από την αδερφή του για βιασμό, σωματικές βλάβες, εξύβριση, απειλές με όπλο και παραβίαση δικαστικής απόφασης. Τότε, έγινε μία σύλληψη και καταδίκη.

Ακολούθησε καταγγελία από την πρώην σύζυγο για ξυλοδαρμό (Ιούλιος 2022), όπως ήδη αναφέρθηκε, και σύλληψη για υπεξαίρεση αλλά και για παράνομη κατοχή μοτοσικλέτας που ήταν κλεμμένη.

Συνολικά ο 39χρονος έχει 4 καταδίκες.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom