Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

«Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Α' ΑΘΗΝΑΣ: Καταγγέλλει τον τραυματισμό δασκάλας στο 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο


Τον τραυματισμό μίας δασκάλας στο 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Α' Αθήνας, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο γεγονός μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς το σχολείο, όπως τα περισσότερα Ειδικά Σχολεία, δεν έχει τις υποδομές για να ανταποκριθεί στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του.

Η εκπαιδευτικός έπαθε κάταγμα στο πόδι κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας από θρανίο που έριξε μαθητής.Το ατύχημα αυτό συνέβη την τελευταία ώρα που ο μαθητής ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος και αναστατωμένος.

Η ανακοίνωση της ΑΣΕ σημειώνει ακόμη:

«Δυστυχώς η Ελλάδα βρίθει από Ειδικά Σχολεία που στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους χωρίς να καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές.Σχολεία που αδυνατούν να προσφέρουν μία ολοκληρωμένη και σύγχρονη υποστήριξη στους μαθητές αντίστοιχη των εξελίξεων στην επιστήμη και στην τεχνολογία.

Οι διοικήσεις του Δήμου Αθηναίων, όπως και οι κυβερνήσεις διαχρονικά, κωφεύουν στις διεκδικήσεις εκπαιδευτικών και γονέων και συνεχίζουν να βάζουν τις ανάγκες μας στο ζύγι κόστους - οφέλους!

Φτάνει πια η κοροϊδία! Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Διεκδικούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για εμάς και τους μαθητές μας που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας!

Άμεση μεταστέγαση των σχολείων που βρίσκονται σε ακατάλληλα κτίρια σε κατάλληλους χώρους και κατασκευή νέων σύγχρονων σχολείων όλων των βαθμίδων.

Πλήρης και ολοκληρωμένη στελέχωση των σχολείων με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Εξοπλισμός των σχολείων με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό.

Κατασκευή του ΕΕΕΕΚ στους Αμπελόκηπους που υπάρχει στα χαρτιά εδώ και 5 χρόνια».

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom