Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Μεσολόγγι: Εξαφάνιση γεμάτη γρίφους - Οι έρευνες και το στοιχείο που «καίει» τον κρεοπώλη


Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες στο Μεσολόγγι για την εξαφάνιση του νεαρού. Ο 31χρονος παραμένει αγνοούμενος και όλα τα βλέμματα βρίσκονται πάνω στον κρεοπώλη, που παραμένει υπό κράτηση…

Ο 50χρονος κρεοπώλης που συνελήφθη για οπλοκατοχή επιμένει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι. Υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή, πως το βράδυ που χάθηκαν τα ίχνη του νεαρού τον συνάντησε, απλά και μόνο για να τον μεταφέρει από το σπίτι του, σε μία διασταύρωση. 

Στη συνέχεια όπως λέει έφυγε και πιθανολογεί πως ο αγνοούμενος συνέχισε για κυνήγι. Τονίζει πως δεν του χρωστούσε χρήματα, με στενούς συγγενείς του νεαρού όμως, να δηλώνουν πως υπήρχε ακόμα ένα χρέος ύψους 17.000 ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται για 6η μέρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα σημάδι ζωής του 31χρονου.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, ο 50χρονος κρεοπώλης, ύποπτος για την εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι, φέρεται να κινήθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση από ότι ο ίδιος κατέθεσε στις Αρχές. Στα πλαίσια της έρευνας έχουν βρεθεί μια σειρά από βίντεο, τα οποία αναλύουν οι αστυνομικοί για να φτάσουν στην άκρη του νήματος.

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο αδερφός μου γενικά, μέχρι τα 31 του χρόνια και από άλλες καταστάσεις που μπορεί να έχουμε περάσει σαν οικογένειας, δεν έχει εξαφανιστεί ποτέ», δήλωσε η αδελφή του αγνοούμενου.

Ο 50χρονος κρεοπώλης πήρε αναβολή και σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στα δικαστήρια προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση του για την κατοχή του μαχαιριού που εντοπίστηκε μέσα στο μαύρο τζιπ. Το όχημα του 50χρονου μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ώστε να γίνει ανάλυση στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Αυτό που αναζητούν οι αρχές είναι οποιοδήποτε στοιχείο θα βοηθούσε στην διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως κηλίδες αίματος, καθώς όσο παίρνουν οι ημέρες τόσο περισσότερο ενισχύεται το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Όλα άρχισαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Ο 50χρονος κρεοπώλης παίρνει τον νεαρό από το σπίτι του, στον οικισμό του Αγίου Θωμά στο Μεσολόγγι και όπως λέει τον άφησε σε κόμβο της Παλιάς Εθνικής Οδού, που είχε δώσει ραντεβού με ένα φίλο του, για να πάνε για κυνήγι. Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη του νεαρού χάθηκαν.

Ο 50χρονος κρεοπώλης πήρε στις 20:20 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης τον νεαρό από το σπίτι του και τον άφησε 10 λεπτά αργότερα στη διασταύρωση των ΤΕΙ, στη παλιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Στο σπίτι του, όμως, επέστρεψε μία ώρα μετά, στις 9 και μισή το βράδυ.

Οι αστυνομικοί που κινούν τα νήματα στη μεγάλη έρευνα έχουν διαπιστώσει πως ο 50χρονος πήγε στο χωριό Κλέππα της ορεινής Ναυπακτίας, διανύοντας μια απόσταση 2 ωρών και 40 λεπτών, με πολλές στροφές και δύσβατες χαράδρες. Από εκεί, οδηγήθηκε στο ΑΤ Μεσολογγίου για να καταθέσει και συνελήφθη με την κατηγορία της οπλοκατοχής, καθώς σε έρευνα βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Γιατί η επιστροφή του διήρκησε 1 ώρα για μια απόσταση που υπό κανονικές συνθήκες είναι μόλις 7 λεπτά;

Γιατί ο κρεοπώλης έσβησε επαφές και μηνύματα λίγο πριν αλλά και λίγο μετά την εξαφάνιση του 30χρονου;

Γιατί μετά τη δήλωση εξαφάνισης πήγε σε χωριό της ορεινής Ναυπακτίας, διανύοντας απόσταση 2 ωρών και 40 λεπτών; Είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που ίσως όταν απαντηθούν θα πέσει άπλετο φως στη μυστηριώδη υπόθεση.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom