Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Γκάζι: «Ομάδα ΔΙ.ΑΣ έκανε έλεγχο στο αμάξι 4 ώρες πριν» - Όσα αποκάλυψε η δικηγόρος του συλληφθέντος (βίντεο)


Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την εν ψυχρώ επίθεση σε βάρος τριών αντρών στο Γκάζι, ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρίες, δράστες είναι δύο άντρες, με τον έναν μάλιστα να συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής.

Πρόκειται για 33χρονο με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος ήταν ο συνοδηγός του δράστη που έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τα τρία θύματα. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος κατέθεσε στις Αρχές πως δεν γνώριζε για την ύπαρξη όπλου, ενώ επισήμανε πως γνώρισε τον δεύτερο δράστη μόλις 7 μήνες πριν.

«Μου είπε πως θέλει να παραδοθεί»

Σήμερα αποκαλύπτεται ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο σχετικά με την υπόθεση. Σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου του συλληφθέντος, τέσσερις ώρες πριν το αιματηρό συμβάν, ομάδα ΔΙ.ΑΣ είχε σταματήσει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν για έναν τυπικό έλεγχο, χωρίς ωστόσο να βρουν το όπλο.

«Εντόπισα 53 κλήσεις του…»

«Επικοινώνησε μαζί μου αμέσως μετά το περιστατικό. Εντόπισα 53 κλήσεις του εντολέα μου γύρω στις 9 το πρωί. Επικοινώνησα αμέσως μαζί του, μου μίλησε για το συμβάν και μου είπε ο ίδιος πως θέλει να παραδοθεί και έτσι δρομολογήθηκε η παρουσία του στην Αρχή.Συνοδευόμενος από εμένα μεταβήκαμε στο τμήμα της ΓΑΔΑ. 

Ο εντολέας μου δεν γνώριζε πως οπλοφορούσε ο οδηγός. Μάλιστα, ο οδηγός είχε υποστεί έλεγχο στο αυτοκίνητο από ομάδα ΔΙ.ΑΣ 4 ώρες πριν το περιστατικό και δεν εντόπισαν το όπλο εντός του αυτοκινήτου», αποκάλυψε η δικηγόρος Σταματία Μάρκου.

Τον έλεγχο των αστυνομικών, τον επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Ήταν ένας απλός έλεγχος. Επίσης, υπάρχει και ένα διάστημα μέχρι τις 7 το πρωί και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έγινε».

Η δικηγόρος του 33χρονου τόνισε ξανά πως ο εντολέας της δεν πυροβόλησε κανέναν, δεν είχε γνώση πως ο οδηγός είχε όπλο, ενώ επισήμανε πως στον έλεγχο των Αρχών δεν ήταν στο αυτοκίνητο.

«Έχουν ακουστεί πράγματα που δεν ευσταθούν»

«Στον έλεγχο δεν ήταν μαζί με τον οδηγό ο πελάτης μου, ήταν μαζί με κάποιον άλλον. Ο πελάτης μου είναι μηχανικός δίκυκλων. Έχουν ακουστεί πράγματα που δεν ευσταθούν. Όσοι τον γνωρίζουν πως αυτό που λένε(σ.σ πως πουλούσε προστασία στα μαγαζιά) δεν ισχύει.

Μία καταδίκη έχει και αυτή όταν ήταν ανήλικος. Υπάρχει μία δικογραφία για κλοπή οχήματος, το οποίο ήταν επειδή βρέθηκε στο κατάστημα που δουλεύει.

Στην απολογία του αναφέρει πως όταν περνούσε το αυτοκίνητο εκτοξεύτηκε νερό προς την παρέα του Κρητικών και ένας από την παρέα τον εξύβρισε και πέταξε προς τον οδηγό ένα μπουκάλι. Εκείνος σταμάτησε και εξήλθε.

Ο εντολέας μου βγήκε για να διατηρήσει τις ισορροπίες. Όταν έληξε το συμβάν ο εντολέας μου μπαίνει στο αμάξι και τότε ήρθαν οι 2 της παρέας και τους επιτέθηκαν. Έτσι, προκλήθηκε ο καβγάς.

Όταν μπήκε στο αμάξι και έφυγαν έκανε εμετό. Έχει ένα μεγάλο ‘’κατηγορώ’’ για τον οδηγό. Δεν ήξερε το παρελθόν του, είχαν βρεθεί 10-15 φορές το τελευταίο έτος», ανέφερε η κα Μάρκου.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom