Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Τροχαίο στο Πέραμα: Η 22χρονη κατέγραψε τη σύγκρουση με 200 χλμ - «Αλέξανδρε δεν έχω πόδια» (βίντεο ντοκουμέντο)


Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από το ανατριχιαστικό τροχαίο που σημειώθηκε ξημερώματα Χριστουγέννων στη λεωφόρο Σχιστού, στο Πέραμα και είχε σαν συνέπεια δύο νέα παιδιά - ο 28χρονος Αλέξανδρος και η 22χρονη Ηλιάνα - να χάνουν τα πόδια τους, παρουσίασε το Mega.

Το βίντεο, που είναι τραβηγμένο από τη συνοδηγό, αποδεικνύει την ιλιγγιώδη ταχύτητα που είχε αναπτύξει το αυτοκίνητο, το οποίο εκείνη τη στιγμή κινούνταν - σύμφωνα με όσα έδειχνε το κοντέρ - με περισσότερα από 200 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ καταγράφει και τη στιγμή που το όχημα πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες.

Δείτε βίντεο:

Οι περιγραφές της 22χρονης κοπέλας - μέσα από το νοσοκομείο - για όσα συνέβησαν κόβουν την ανάσα. «Και με το που σκάσαμε πάνω στη νησίδα ήταν όλα τόσο ακαριαία, δηλαδή μου λέει ο Αλέξανδρος «Ηλιάνα πρέπει να τα έχω κόψει όλα». Και κοιτάω κάτω, παίρνω τα πόδια μου και λέω “Αλέξανδρε, δεν έχω πόδια”» είπε η Ηλιάνα για να προσθέσει: «Υπάρχει και στροφή, αλλά αν δεν ήταν 210 τα χιλιόμετρα και ήταν 110 ίσως και εγώ να είχα και τα δύο μου πόδια και θα ήμουν καλύτερα».

«Τρέχαμε, τρέχαμε πολύ», συνέχισε για την τρελή πορεία του αυτοκινήτου σε έναν δρόμο γεμάτο στροφές. Και όταν ξέφυγε της πορείας του, έπεσε σε σημείο που ενώνονται οι μπάρες, με αποτέλεσμα οι λάμες να περάσουν μέσα στο όχημα, ακρωτηριάζοντας τα κάτω άκρα τους. «Εμένα δεν μπήκε καμία λάμα στα πόδια. Εμένα μου τα ξύρισε. Μου τα ξερίζωσε. Δεν είχα πόδια, τα σήκωνα τα πόδια μου», είπε η 22χρονη.

«Ζητούσα την Γωγώ μου»

«Και το κινητό που έκλεισε μετά το μπαμ. Το δικό μου το κινητό το βρήκε η μαμά» συνεχίζει η Ηλιάνα.

«Το κινητό του Αλέξανδρου έβγαλε «μάλλον έχετε εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο. Θέλετε βοήθεια;» Κι εκεί φωνάξαμε ναι. Μάλλον δεν ακουγόταν. Είμαστε εκεί. Προς αυτήν την μεριά. Πυροσβεστική. Και του λέω δεν έχω πόδια. Και μου λέει κοπελιά δεν γίνεται να μην έχεις πόδια. Και του τα σηκώνω και του τα δείχνω. Να τα» προσθέτει η νεαρή κοπέλα για τις δραματικές στιγμές που έζησε.

Τι θα μπορούσε να σκέφτεται εκείνη την ώρα ένα 22χρονο κορίτσι; «Μου είπαν ότι ζητούσα κι έλεγα «Γωγώ» στην εντατική. Η Γωγώ είναι η κόρη μου. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και φώναξα “το παιδί μου, το παιδί μου”», είπε.

«Φορούσα ζώνη κανονικά»

«Ήταν τελείως τυχαία η στιγμή που τράβηξα. Η προηγούμενη στιγμή ήταν που χορεύαμε στο μαγαζί με τον αδελφό μου. Εκείνη η στιγμή ήταν αλήθεια τυχαία. Φορούσαμε ζώνη κανονικά. Αν δεν φορούσαμε ζώνη δεν θα μιλούσαμε αυτήν την ώρα», είπε.

Σήμερα ο 28χρονος Αλέξανδρος έχει χάσει το ένα πόδι και παλεύει να σώσει το άλλο. Η 22χρονη βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας έχοντας πλήρη επίγνωση πως έχει ακρωτηριαστεί μέρος και των δύο ποδιών της.

«Έρχεται η ψυχίατρος και προσπαθούσε να μου πει ότι δεν έχω πόδια. Και την βγάζω από τη δύσκολη θέση και της λέω «κοίτα το ξέρω ότι δεν έχω πόδια». Παθαίνει εγκεφαλικό. Αφού εγώ τα κρατούσα, το ξέρω ότι δεν έχω πόδια», είπε η 22χρονη.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom