Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις Αποστολάκη - Τον «άδειασε» η Κουμουνδούρου (βίντεo)


Η Κουμουνδούρου «άδειασε» τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη σχετικά με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για τους «αντάρτες» υποψηφίους της ΝΔ, κάνοντας λόγο για προσωπικές απόψεις.

Ο βουλευτής Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στο Action24, έκανε λόγο για στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε «αντάρτες» της Νέας Δημοκρατίας ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ωστόσο, τη γραμμή αυτή δεν την είχε δώσει ποτέ η Κουμουνδούρου, κάτι που του επεσήμανε ο παρουσιαστής της εκπομπής Γιώργος Κακούσης.

«Έχω την αίσθηση πως στη Θεσσαλονίκη -δεν ξέρω αν έχει ανακοινωθεί- στηρίζουμε τον κ. Αγγελούδη, στην Αθήνα τον κ. Δούκα, και από εκεί και μετά σε κάθε περιφέρεια θα δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκης.

«Όπου χρειάζεται θα το κάνουμε» είπε για στήριξη σε «αντάρτες» της ΝΔ

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα στηρίξουν και τους «αντάρτες» της ΝΔ, ο κ. Αποστολάκης απάντησε πως «όπου χρειάζεται θα το κάνουμε». Επιμένοντας, ο δημοσιογράφος τον ξαναρώτησε αν εννοεί και τις υποψηφιότητες του Κωνσταντίνου Μουτζούρη (Βόρειο Αιγαίο), Γιώργου Αμανατίδη (Δυτική Μακεδονία) και Γιάννη Τρεπεκλή (Ιόνιο), με τον εν αποστρατεία ναύαρχο να απαντά: «Αυτό, το να βαφτίζουμε τους αντάρτες Νέα Δημοκρατία, για να πέφτει η πινελιά του χρώματος στην περιοχή, είναι περίεργο».

«Θα στηρίξετε τους “αντάρτες” απέναντι στις επίσημες υποψηφιότητες της ΝΔ;» τον ρώτησε ξανά ο δημοσιογράφος, με τον κ. Αποστολάκη να αναφέρει: «Δεν έχω συνεννοηθεί με κανέναν, δεν ξέρω τις επίσημες θέσεις, αυτά που σας λέω είναι αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Από εκεί και μετά, θα δούμε… Έχουν ανακοινωθεί αυτά. Έχει βγει ο κ. Κασσελάκης και έχει πει ποιους στηρίζει».

«Ναι, αλλά δεν έχει βγει ο κ. Κασσελάκης να πει ότι στηρίζει τους “αντάρτες” της Νέας Δημοκρατίας. Και το ερώτημα είναι: Θα πάτε με επίσημη γραμμή τέτοια; Κι αν υπάρχει, έχει αποφασιστεί από τα όργανα του κόμματος, όπως γίνεται συνήθως με τον ΣΥΡΙΖΑ;», ξαναρώτησε ο δημοσιογράφος.

Προσπάθησε να τα μαζέψει 

Στο σημείο αυτό ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε, μετά το αρχικό μπέρδεμα: «Κοιτάξτε, σε κάθε περίπτωση και σε κάθε περιφέρεια συνεννοούμαστε με τις τοπικές οργανώσεις και θα δούμε εκεί τι θα στηρίξουμε και τι θα γίνει. Είναι θέμα ανθρώπων και συμβούλων που βρίσκονται εκεί. Δεν έχω ακριβή εικόνα να σας δώσω αυτή τη στιγμή, αλλά θεωρώ πως έχουμε περιθώρια να στηρίξουμε. Και θα ανακοινωθούν αυτά εγκαίρως».

Ο ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον Αποστολάκη

Λίγο μετά τις 14:00 η Κουμουνδούρου άδειασε τον Ευάγγελο Αποστολάκη, με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρουν: «Είναι προσωπικές απόψεις και εκτός γραμμής. Όχι στους γαλάζιους “αντάρτες”. Ναι στους προοδευτικούς υποψηφίους. Ισχύουν όλα όσα είπε το βράδυ των εκλογών ο πρόεδρος του κόμματος».

Η δήλωση Κασσελάκη το βράδυ του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

Η στήριξη όλων των προοδευτικών δυνάμεων και των δημοκρατικών υποψηφίων στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της κάλπης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν ένα πρώτο μήνυμα για την ανάγκη η χώρα μας να έχει μια νέα, μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο. Το βλέπετε σε πολλές περιπτώσεις, το βλέπετε και στη Θεσσαλία. Θα είμαστε στο πλευρό του Κουρέτα.

Στη Θεσσαλονίκη οι προοδευτικές υποψηφιότητες επικράτησαν. Ο Ιωακειμίδης στην Αττική έλαβε τη δεύτερη θέση.

Ευχαριστώ τον Κώστα Ζαχαριάδη για τον αγώνα. Είναι και ο Χάρης Δούκας στην Αθήνα. Όλοι οι προοδευτικοί Αθηναίοι πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα κατά του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος, παρά τα πέντε χρόνια στην εξουσία, έχασε ποσοστά», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης το βράδυ του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

https://www.evima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom