Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις του στρατού στη Γάζα»


Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις περιορισμένες χερσαίες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιηθούν επιδρομές «και απόψε, και θα συνεχιστούν ακόμη πιο δυναμικά τις επόμενες ημέρες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο στρατός του Ισραήλ εξακολουθεί να πραγματοποιεί «μαζικά πλήγματα» στη Λωρίδα της Γάζας, «από αέρος και θάλασσα», εστιάζοντας στην εξουδετέρωση ανώτερων μελών της Χαμάς και όσων συμμετείχαν στις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου.

«Το Ισραήλ δεν επιδιώκει να ανοίξει άλλο μέτωπο»

Το Ισραήλ δεν επιδιώκει να ανοίξει άλλο μέτωπο, καθώς ο πόλεμος στρέφεται αποκλειστικά εναντίον της Χαμάς, διαβεβαίωσε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, συμπληρώνοντας πως δεν θα αργήσει η έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

«Διεξάγουμε πόλεμο κατά της Χαμάς στο νότιο μέτωπο, ενώ είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στον βορρά, όπου η Χεζμπολάχ υφίσταται μεγάλες απώλειες. Ωστόσο, δεν επιδιώκουμε την εξάπλωση του πολέμου», είπε ο Γκάλαντ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο σύγκρουσης του Ισραήλ με το Ιράν.

Όσον αφορά τη χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «η μέρα εκείνη δεν είναι μακριά… η επιχείρηση θα ξεκινήσει όταν είναι κατάλληλες οι συνθήκες».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom