Όταν ενημερώθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στη δήλωσή του κάλεσε τη Δικαιοσύνη να παρέμβει, απάντησε: «Μεγάλη χαρά. Δεν κατάλαβα. Καμία δικαιοσύνη και κανένας νόμος δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος. Το Σύνταγμα μιλάει ξεκάθαρα για ελευθερία λόγου και έκφρασης. Ξαφνικά θα έχουμε άλλα δεδομένα; Να επέμβει και σε αυτόν τότε που είπε αυτά τα πράγματα. Εγώ μιλάω και εκφράζομαι ελεύθερα και προσπαθώ με αυτή τη μόρφωση που έχω, τελειόφοιτος δημοτικού, να μην προσβάλλω. Αυτά είναι. Άμα τους αρέσουνε», τόνισε ο κ. Μπέος. «Δεν το προσπαθείτε και ιδιαίτερα» σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Τι να κάνουμε; Να αλλοιώσω την προσωπικότητα μου; Να γίνω υποκριτής; Να βάλω άλλο κουστούμι και άλλο πρόσωπο; Δεν θέλετε να μιλάτε με έναν αληθινό άνθρωπο; Αυτός είμαι. Τι να κάνω; Να υποκρίνομαι; Τι να κάνω; Να φορέσω καλσόν;» είπε σε έντονο ύφος ο δήμαρχος Βόλου και ο Νίκος Χατζηνικολάου του έκανε «φιλική προτροπή» όπως την χαρακτήρισε, να κατεβάσει τους τόνους.

«Θα χαμηλώσω τους τόνους όταν προσέξουν κι αυτοί. Δεν είναι πρότυπο οι δηλώσεις του Κασσελάκη» ήταν σε έντονο ύφος η απάντησή του.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, ο οποίος απευθύνθηκε στον Αχιλλέα Μπέο. «Νωρίτερα είπατε ότι είστε λαϊκός άνθρωπος και μας είπατε ότι η λαϊκότητα του ανθρώπου, εκφράζεται με τον τρόπο που εκφραστήκατε εσείς. Δεν είστε λαϊκός άνθρωπος αλλά ένα λούμπεν στοιχείο. Κάτω υπό ιδιαίτερες συνθήκες, η σαπίλα κερδίζει και το έλος επιπλέει. Χωρίς να κάνω ευθείες αναγωγές».

Η απάντηση του Αχιλλέα Μπέου στον κ. Μπογιόπουλο ήταν «είσαι ένα νούμερο και μισό» ενώ στη συνέχεια τον ρωτούσε επίμονα ποιο είναι το επάγγελμά του.

«Είμαι πολίτης αυτής της χώρας που είχε διαβάσει ότι και ο Εσκομπάρ ήταν γερουσιαστής στην Κολομβία. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, σε μια συχνότητα δημόσια, όταν το ύφος το δικό σας πλασάρεται ως λαϊκό ύψος έχω υποχρέωση ως πολίτης αυτής της χώρας να πω ότι δεν έχεις καμία σχέση με τη λαϊκότητα αυτού του λαού» τόνισε ο κ. Μπογιόπουλος.

«Εσύ τι είσαι; Τι επαγγέλλεσαι; Δημοσιογράφος είναι κύριε Χατζηνικολάου; Αφού είσαι δημοσιογράφος, είσαι και νούμερο» είπε ο Αχιλλέας Μπέος.

«Είσαι ένα λουμπεναριό! Ένα λουμπεναριό είσαι! Αυτό είσαι! Και είμαι δημοσιογράφος, ναι, πολίτης που πληρώνει φόρους που κανέναν δεν τον κατηγόρησε ποτέ για στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο» απάντησε με την σειρά του ο κ. Μπογιόπουλος.

«Προφανώς από αυτούς που τα παίρνουν είσαι και προσπαθείς να παραπληροφορήσεις την κοινή γνώμη. Κύριε Χατζηνικολάου, δεν έχει νόημα να μιλάω με αυτό το νούμερο τώρα» είπε ο κ. Μπέος, προτού ο Νίκος Χατζηνικολάου κλείσει την σύνδεση.