Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Μέση Ανατολή: «Παζάρι» για το άνοιγμα μεθοριακού περάσματος αμάχων - Λουτρό αίματος στη Γάζα (βίντεο)

Πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ κατά θέσεων του ισραηλινού στρατού

Δραματική είναι η κατάσταση μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς συνεχίζονται οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί και οι άμαχοι από τη μία προσπαθούν να γλιτώσουν από τις βόμβες και από την άλλη να βρουν νερό και φαγητό.

Λουτρό αίματος στη Γάζα

Οι ισραηλινές βόμβες πέφτουν «βροχή» και μετατρέπουν σε κόλαση επί γης τη Λωρίδα της Γάζας.

Την ώρα που οι νεκροί Παλαιστίνιοι πλησιάζουν τις 3.000, ανάμεσά τους πάνω από 700 παιδιά, η Χαμάς παίζει για πρώτη φορά το χαρτί των 200 ομήρων που κρατά στα τούνελ κάτω από τη Γάζα.

Διεμήνυσε μέσω Τεχεράνης ότι θα μπορούσε να αρχίσει μια διαδικασία για την απελευθέρωσή τους εφόσον το Ισραήλ σταματούσε τους βομβαρδισμούς.

Σπαρακτικό το ρεπορτάζ του BBC από νοσοκομείο της Γάζας: «Πόσο ακόμα; Εφτά μέρες, δέκα μέρες, τέσσερις μέρες; Αυτά είναι τα θύματα. Η μικρή Χολ αλ Μπατς γεννήθηκε μέσα στο χάος πριν από λίγες μέρες. Πώς θα είναι άραγε η ζωή της;».

1.000 άνθρωποι είναι κάτω από τα ερείπια, χωρίς μεγάλες ελπίδες σωτηρίας. Όπου μπορούν σκάβουν με τα χέρια, ανασύρουν νεκρούς.

«Ξαφνικά πετάχτηκαν παντού σοροί, παιδιά που δεν έχουν σχέση με τον πόλεμο».

Απελπιστική η κατάσταση

Ούτε οι διασώστες που σπεύδουν σε χτυπημένα κτίρια δεν είναι ασφαλείς. Τουλάχιστον πέντε σκοτώθηκαν από νέο βομβαρδισμό στην ίδια περιοχή.

Η κατάσταση είναι απελπιστική για τον άμαχο παλαιστινιακό πληθυσμό.

Για πάνω από 1 εκατομμύριο που θα πρέπει να φύγουν από τα βόρεια σύνορα, σύμφωνα με το ισραηλινό τελεσίγραφο, όσο και στις περιοχές όπου κατευθύνονται στον νότο, εκεί όπου ζουν ακόμα 1.300.000 Παλαιστίνιοι, υπό βομβαρδισμούς.

Για να ανοίξει το μεθοριακό πέρασμα με την Αίγυπτο στη Ράφα και να μπει ανθρωπιστική βοήθεια, θα πρέπει να υπάρχει κάποιας μορφής κατάπαυση του πυρός ή έστω κάποιες εγγυήσεις ασφαλείας.

Μήνυμα από τις ΗΠΑ

Η Ουάσιγκτον στέλνει διαρκώς μηνύματα στο Ισραήλ ώστε να αποφευχθεί μια γενίκευση του πολέμου, και στους Άραβες για έναν νέο οδικό χάρτη δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους, εφόσον εξαλειφθεί η Χαμάς.

«Η Χαμάς και τα εξτρεμιστικά της στοιχεία δεν αντιπροσωπεύουν όλο τον παλαιστινιακό λαό. Και πιστεύω πως θα ήταν λάθος το Ισραήλ να καταλάβει την Γάζα ξανά», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Το Ισραήλ δηλώνει αποφασισμένο να πολεμήσει σε δύο μέτωπα αν χρειαστεί.

Αναλυτές υπογραμμίζουν πως το Ισραήλ με τους περισσότερους από 1.400 νεκρούς από το περασμένο Σάββατο και την επίθεση της Χαμάς, είναι απίθανο να μην απαντήσει. Το ερώτημα είναι μέχρι πού θα φτάσει και αν θα πιάσουν τόπο οι πιέσεις των συμμάχων του να αποφευχθεί μία ανθρωπιστική καταστροφή και μια γενίκευση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Σήμερα το πρωί υπήρξε η πληροφορία πως υπάρχει εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά η ισραηλινή προεδρία.

Στη Γάζα, η κατάσταση χειροτερεύει κάθε ώρα που περνά. Ουρές για ψωμί με το δελτίο, ουρές για το νερό παρότι το Ισραήλ άνοιξε χθες μέρος του δικτύου προς τη νότια Γάζα.

Ρεύμα στα νοσοκομεία δίνουν μόνο οι γεννήτριες, όσο υπάρχουν ακόμα καύσιμα. Για νεκροτομεία χρησιμοποιούνται ακόμα και φορτηγά ψυγεία για παγωτά.

Πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ κατά θέσεων του ισραηλινού στρατού

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom