Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Βόλος: Στα… μαλακά έπεσε ο «γιατρός» που εξαπατούσε ηλικιωμένους - Επέστρεψε τα χρήματα στα θύματα


Ο «γιατρός» που εξαπατούσε ηλικιωμένους και τους αποσπούσε χρήματα με το πρόσχημα ότι έπρεπε να σώσουν τα παιδιά τους από τροχαίο ατύχημα, επέστρεψε τα χρήματα στα θύματά του και χθες δικάστηκε στο Αυτόφωρο , όπου του επιβλήθηκε πρόστιμο 1800 ευρώ.

Συνελήφθη στις 11 Οκτωβρίου και παραδέχτηκε την απάτη, ενώ είχε ζητήσει αναβολή της δίκης του για να επιστρέψει τα χρήματα.

Ο 52χρονος χρήστης ναρκωτικών, συνελήφθη για απάτη εις βάρος 78χρονου και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του.

Ο 78χρονος δέχτηκε κλήση στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού του από άνδρα, ο οποίος του ανέφερε πως είναι γιατρός και στενό συγγενικό του πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό νεαρού ατόμου, πείθοντάς τον να εναποθέσει σακούλα με το χρηματικό ποσό των 2.000 στον κάδο απορριμμάτων, προκειμένου να απεμπλακεί από τις ποινικές συνέπειες.

Μόλις ο 52χρονος παρέλαβε τα χρήματα συνελήφθη και αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο ίδιος και πίσω από την εξαπάτηση δύο γυναικών 86 και 74 χρονών στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2023 στο Βόλο.

Στις 6 Οκτωβρίου το μεσημέρι 86χρονη γυναίκα δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από τον «γιατρό του Νοσοκομείου Βόλου» και την ενημέρωσε ότι συγγενής της έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση και την έπεισε να εναποθέσει σακούλα με το χρηματικό ποσό των 1.200 € και χρυσαφικά, στον κάδο, όπως και έγινε.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε την επόμενη ημέρα σε μια 74χρονη γυναίκα, που την έπεισε να εναποθέσει σακούλα με 2.000 ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, βάρους 0,7 γραμμαρίων και κάνναβης, βάρους 0,05 γραμμαρίων, καθώς και ένα πλαστικό κουτί με κοσμήματα, τα οποία, όπως προέκυψε, ανήκαν στην 86χρονη γυναίκα που εξαπατήθηκε στις 6 Οκτωβρίου.

https://gegonota.news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom