Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Τραγωδία στη Βενετία: 21 οι νεκροί φονικού τροχαίου με το λεωφορείο - Εικόνες αποκάλυψης αντίκρυσαν οι διασώστες


Τραγικός είναι ο απολογισμός του φονικού τροχαίου στη Βενετία καθώς 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 18 τραυματίστηκαν, οι 5 εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το σφοδρό τροχαίο έγινε το βράδυ της Τρίτης (3.10.2023) όταν ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το λεωφορείο που μετέφερε περίπου 40 άτομα να πέσει από τη γέφυρα στην περιοχή Μέστρε της Βενετίας. 

Μάλιστα, κατά την πτώση του χτύπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια με αποτέλεσμα οι μπαταρίες του ηλεκτρικού λεωφορείου να πάρουν φωτιά και το όχημα να τυλιχθεί στις φλόγες.

Η ιστοσελίδα Ilgazzettino.it αναφέρει πως τα θύματα είναι κυρίως νέοι, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο ανήλικοι.

Τα θύματα είναι πολίτες της Ουκρανίας, της Κροατίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας και της Ισπανίας που πήγαιναν σε κάμπινγκ στην περιοχή.

Οι αρχές εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο ο οδηγός είτε να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι είτε να υπέστη κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έκανε έναν λάθος ελιγμό σε ένα σημείο όπου γίνονται εργασίες στην υπερυψωμένη διάβαση. 

Το πρωί της Τετάρτης απομακρύνθηκε τελικά το μοιραίο λεωφορείο και δόθηκε στην κυκλοφορία τόσο η γέφυρα όσο και ο δρόμος που βρίσκεται κάτω από αυτή. 

Ο διοικητής της πυροσβεστικής της Βενετίας, Μάουρο Λουόνγκο, σημείωσε από το σημείο του δυστυχήματος πως κανείς απ’όσους συνέτρεξαν για βοήθεια δεν έχει ξαναβρεθεί αντιμέτωπος με μια τέτοια τραγική σκηνή.

«Ζήσαμε μια σουρεαλιστική κατάσταση» είπε ο Λουόνγκο.

Σημείωσε πως είδαν πτώματα κολλημένα στις λαμαρίνες, άλλα καμένα από τις φλόγες και αποκάλυψε πως βρέθηκαν δύο «κοριτσάκια καλυμμένα από φύλλα κάτω από τη γέφυρα».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom