Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια - Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς σε Κουβαρά, Κερατέα και Λουτράκι


Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σε Κουβαρά-Κερατέα μετά τις πρώτες εναέριες ρίψεις. Πρόβλημα υπάρχει βόρεια προς Καλύβια όπου τώρα γίνονται εναέριες ρίψεις.

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο περιμετρικά (Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Κουβαράς). Υπάρχουν μικροεστίες, ιδιαίτερα στη Φέριζα και στα Καλύβια. Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλη την περίμετρο. Με το πρώτο φως επιχειρούν 2 Ε/Π ΑΒ-214 και ένα Ε/Π S-64.

Λουτράκι: Οριοθετήθηκε στην Εθνική Οδό – Ενεργό μέτωπο στην Καλλιθέα

Καλύτερη, επίσης, είναι η εικόνα στο Λουτράκι, είναι καλή στο δυτικό μέτωπο, έχει οριοθετηθεί νότια στην ΕΟ Αθηνών-Πατρών, ενώ υπάρχει ενεργό κομμάτι βόρεια της Καλλιθέας, όπου έγινε η κυρία προσπάθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζεται. Με το πρώτο φως επιχειρούν ένα ΑΒ-214, 2 CL-415 και 3 τράκτορες στο πρώτο κυμα, ενώ θα ακολουθήσουν ένα ΑΒ-214, 2 CL-415 και 2 CL-215.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια

Ενεργά μέτωπα στα Δερβενοχώρια παρά τις πρωινές εναέριες ρίψεις.

Το βράδυ είχε εξαπλωθεί το μέτωπο πολύ γρήγορα σε αμιγώς δασική περιοχή. Κινήθηκε γρήγορα και τη νύχτα, πέρασε το κανάλι του Μόρνου και έφτασε στα εργοστάσια ΤΙΤΑΝ και ΧΑΛΥΨ. Τελικά αναχαιτίστηκε βόρεια από το λατομείο Κεραμύδια. Η προσπάθεια συνεχίστηκε τη νύχτα και εστιάστηκε για να μην ανοίξει πλευρικά και ιδιαίτερα ανατολικά προς Πάρνηθα. Με το πρώτο φως επιχειρούν ένα S-64, 2 CL-415, 2 CL-215 και 2 Air Tractors στο πρώτο κύμα και 3 S-64 στο δεύτερο.

Φωτιά στον Σαρωνικό: Τραυματίες τρεις εθελοντές πυροσβέστες

Το μέτωπο στο Καπαρέλλι έχει οριοθετηθεί, παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

«Πρώτη προτεραιότητα ήταν και παραμένει η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής»

«Η φωτιά στα Δερβενοχώρια είναι σε εξέλιξη» είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός σε ενημέρωση που έκανε σχετικά με τις φωτιές που ξέσπασαν από χθες, Δευτέρα.

Όπως είχε εξηγήσει νωρίτερα ο κ. Αρτοποιός, «υπάρχει ένα πολύ ενεργό μέτωπο νοτίως του εργοστασίου Τιτάνα που κάνει αναζωπυρώσεις». Στο σημείο επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σχετικά με τη φωτιά στην Σαρωνίδα τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή επιχειρούν σε διάφορες διάσπαρτες καύσεις 230 πυροσβέστες, 76 οχήματα, τρία ελικόπτερα και έχουν κινητοποιηθεί άλλα δύο.

Στην Καλλιθέα Λουτρακίου αντιμετωπίζονται διάσπαρτες καύσεις και επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 43 οχήματα και από αέρος 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός. Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Βοιωτία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Όπως σημείωσε, σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή των πληρωμάτων των πυροσβεστικών μέσων προκειμένου να ανανεωθεί το στελεχιακό δυναμικό όλων των φορέων, ενώ έχουν προωθηθεί πυροσβεστικές δυνάμεις από περιφέρειες της Ελλάδας.

«Πρώτη προτεραιότητα ήταν και παραμένει η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και φυσικά η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας αλλα και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ.

Στο Καπαρέλλι Βοιωτίας η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ στην Καλλιθέα Λουτρακίου αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες και συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σχεδόν σε όλες τις πυρκαγιές συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, το ΕΚΑΒ, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και υδροφόρες των περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σημείωσε ότι στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου και της Σαρωνίδας έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες και η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom