Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Νεκροί πιλότος και συγκυβερνήτης του Canadair, που έπεσε στην Κάρυστο - Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις


Νεκροί είναι ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του Canadair που έπεσε στην Κάρυστο, το μεσημέρι της Τρίτης (25.07.2023), ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα στην περιοχή της Εύβοιας.

Ο 34χρονος κυβερνήτης, Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς, και ο συγκυβερνήτης, 27χρονος Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στη “μάχη” με τις φλόγες και δεν επέστρεψαν ποτέ, βυθίζοντας στο πένθος όλη τη χώρα.   

“Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών”.

Το αποκλειστικό βίντεο της ΕΡΤ από τη στιγμή της πτώσης του Canadair συγκλονίζει:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε: «Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη.

Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από 25 έως 27 Ιουλίου 2023.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom