Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια - Αγωνία μην περάσει στην Πάρνηθα

Το πύρινο μέτωπο ξεπερνά τα 3 χλμ και καίει σε δύσβατη περιοχή των Δερβενοχωρίων

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή των Δερβενοχωρίων.Το μέτωπο είναι μεγάλο, με αυτόπτες μάρτυρες να το υπολογίζουν σε περίπου 3-4 χιλιόμετρα και να κάνουν λόγο για μια εφιαλτική νύχτα.

Η κατεύθυνση του μετώπου

Ερώτημα για τους πυροσβέστες που μάχονται για την κατάσβεση του μετώπου, αλλά και για τους κατοίκους που φοβούνται για τις περιουσίες τους είναι η κατεύθυνση που θα πάρει τη νύχτα το πύρινο μέτωπο.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 17:00 το απόγευμα από από τον Πάνακτο Βοιωτίας και πλέον καίει σε δύσβατη περιοχή των Δερβενοχωρίων, μέσα σε χαράδρες.

Η εξέλιξη του μετώπου τη νύχτα θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στην αντιμετώπισή της, με το πρώτο φως της ημέρας.

Όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής στο in, οι ισχυρές δυνάμεις επικεντρώνονται στο σημείο που καίει η φωτιά, καθώς υπάρχει ανησυχία πως αν περάσουν τη χαράδρα οι φλόγες μπορούν να κινηθούν προς τη Μάνδρα ή την Πάρνηθα, με την καταστροφή να είναι τεράστια.

Ισχυρές δυνάμεις

Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 30 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και εθελοντές και συνεργεία των ΟΤΑ.

Μέχρι αργά το απόγευμα στο μέτωπο συνέδραμαν και εναέρια μέσα -7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, τα οποία αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο όταν θα επιστρέψουν στην κατάσβεση.

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Το πύρινο μέτωπο προκάλεσε σημαντικά προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά στις απαραίτητες ρυθμίσεις κατά διαστήματα.

Πλέον, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς τη Θήβα, καθώς και την επαρχιακής οδού Οινόης – Μαγούλας από το εργοστάσιο Τιτάν.

Μήνυμα του 112

Το απόγευμα εστάλη στους κατοίκους της περιοχής μήνυμα μέσω του 112, προκειμένου να τους προειδοποιήσει για την πυρκαγιά και να τους τονίσει ότι θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. 

 https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom