Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Κορυφώνεται η αγωνία για τους πιλότους - Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για την συντριβή του καναντέρ

Κορυφώνεται η αγωνία για τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη του Canadair, που έπεσε στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται για τρίτη ημέρα.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο, όπου έπεσε το Canadair συγκλονίζουν.

Το αεροσκάφος τύπου CL-215 με πλήρωμα δύο Ιπταμένους της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας στις 14:52.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου λίγο πριν τις 12:00 και επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Καρύστου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανιστός.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

https://www.newsit.gr/

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για την συντριβή του καναντέρ

Ένα καναντέρ με πλήρωμα δύο Ιπταμένους της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης (ηλικίας 26 και 34 ετών), κατέπεσε στις 14:52 κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας. Πρόκειται για παλαιό αεροπλάνο τύπου CL-215, ηλικίας άνω των 45 ετών, από τα πρώτα του τύπου που είχε προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία.

του Χρήστου Μαζανίτη

 Η χαμηλή ρίψη νερού που πραγματοποίησε το πλήρωμα του Canadair CL-215 έμελε να είναι η μοιραία. Πρόκειται για αεροπλάνο που αποκτήθηκε το 1975 – όπως μετέδωσε το enikos.gr από την πρώτη στιγμή, μαζί με άλλα 11 του τύπου.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΑ:

 «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ» 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο της δημόσιας τηλεόρασης, κατά τη διάρκεια της χαμηλής ρίψης νερού σε πυρκαγιά, βρήκε το δεξί φτερό σε δέντρο με αποτέλεσμα να χάσει τον δεξί πλωτήρα και να επέλθει αστάθεια στην αεροπλεύση, με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο.

Δυστυχώς, οι πιθανότητες να βρίσκονται εν ζωή οι πιλότοι εξανεμίζονται όσο περνά η ώρα.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom