Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Επική πρόκριση της Εθνικής πόλο - Νίκησε το Μαυροβούνιο και πέρασε στους 4 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος


Η Εθνική μας ομάδα πόλο, επικράτησε του Μαυροβουνίου 10 - 9 και πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Φουκουόκα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δυσκολεύτηκε όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Μαυροβούνιο με 10 - 9 και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον ημιτελικό της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σερβία - Ιταλία.

Ο αγώνας:

Tα πρώτα λεπτά για την Εθνική μας ομάδα στην αναμέτρηση ήταν καλά, ξεκινώντας με ένα επιμέρους 2:0 με τον Γενηδουνιά. Οι Μαυροβούνιοι στη συνέχεια μείωσαν σε 2-1 με το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη η “γαλανόλευκη” είχε και πάλι καλύτερο ξεκίνημα, σκόραρε, πήρε και πάλι το προβάδισμα για το 3-1 ενώ έφτασε και στο 6-3 με το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες με σκορ 6-4 και την Ελλάδα πάντα μπροστά.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Εθνική με παίκτη παραπάνω δέχεται γκολ με τον Πόπανιτς να κάνει το 6-5, ενώ ο άπιαστος Γενηδουνιάς σούταρε με 80 χλμ την ώρα για το 7-5. Το Μαυροβούνιο στη συνέχεια όμως μείωσε σε 7-6, ενώ στην εκπνοή της περιόδου ισοφάρισε σε 7-7.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, το Μαυροβούνιο έχασε επίθεση με παίκτη παραπάνω, ενώ στη συνέχεια ο Νικολαΐδης κέρδισε πέναλτι με τον Αργυρόπουλο να το εκτελεί και να δίνει και πάλι το προβάδισμα στην Εθνικής με 8-7. Ο Ράντοβιτς έκανε το 8-8, ο Αργυρόπουλος με δεύτερο σερί τέρμα έκανε το 9-8 ενώ ο Σπάις έφερε και πάλι την ισορροπία στο ματς.

Ο Ζερδεβάς με μεγάλη διπλή απόκρουση κράτησε ζωντανή την Ελλάδα. Με παραπάνω η “γαλανόλευκη”, ταιμ άουτ ο Βλάχος και η Εθνική με το εξαιρετικό γκολ του Σκουμπάκη πήρε ξανά το προβάδισμα με 10-9. Στα 00:12 το δοκάρι έσωσε την Ελλάδα και… πήρε την πρόκριση για τους “4” της διοργάνωσης.

Δείτε βίντεο από την ελληνική νίκη ΕΔΩ

https://www.ertsports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom