Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Θήβα: Ξέσπασαν επεισόδια στις γυναικείες φυλακές Θήβας μετά τον θάνατο κρατούμενης


Εξέγερση σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στις γυναικείες φύλακες του Ελαιώνα Θηβών μετά το θάνατο κρατούμενης από άγνωστη -μέχρι στιγμής- αιτία.

Σε δύο πτέρυγες κάηκαν κάποια στρώματα ενώ σύμφωνα με πηγές της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν χρειάστηκε αστυνομική επέμβαση και τώρα τα πράγματα είναι ήρεμα.

Η κρατούμενη είχε μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο όπου άφησε και την τελευταία της πνοή ενώ δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί τα αίτια θανάτου της και αναμένεται νεκροψία.

Οι συγκρατούμενες της νέας γυναίκας μιλούν για συμπτώματα κορονοϊού και ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας και αποσυμφόρηση.

Ενώ εξάλλου ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι ο ιός δεν θα αφήσει ανέγγιχτες δομές με τόσο μεγάλο υπερπληθυσμό, το υπουργείο ΠροΠο δεν έχει ακόμα πάρει τα απαραίτητα μέτρα πλην του απόλυτου περιορισμού των κρατούμενων στις φυλακές.

Παρά τις διατυπωμένες -εδώ και ένα μήνα- ανησυχίες βουλευτών της αντιπολίτευσης, δικηγόρων και σωφρονιστικών και παρά τις αυστηρές οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης για λήψη μέτρων στο διάστημα της πανδημίας όλες οι εξαγγελίες είναι ακόμα στα χαρτιά και κανείς δεν φαίνεται να βιάζεται για την έκδοση μιας τόσο απαραίτητης ΠΝΠ που έστω και τώρα μπορεί να προστατεύσει με μέτρα αποσυμφόρησης και υγιεινής τον πληθυσμό των φυλακών.

Σήμερα εξάλλου ήταν ήδη προγραμματισμένη ακριβώς για το λόγο αυτό συνάντηση του ΔΣΑ με την Σοφία Νικολάου.
https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom