Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Η άγρια καταδίωξη στου Ζωγράφου έβγαλε «λαυράκι» - Στα χέρια των αρχών ο απαγωγέας του γιου γνωστού δημοσιογράφου!


Η υπόθεση είχε συνταράξει το Πανελλήνιο τον Μάϊο του 2019. Οι δράστες είχαν απαγάγει τον 17χρονο και τον είχαν δέσει σε ένα δέντρο στην Πολυτεχνειούπολη. Στην συνέχεια είχαν ληστέψει την οικογένεια κατατρομοκρατώντας την.

«Λαυράκι» από την Αλβανία έβγαλε η έρευνα του Τμήματος ληστειών τις Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Πρόκειται για έναν 37χρονο Αλβανό ο όποιος θεωρείται επικίνδυνος κακοποιός, καθώς τον Μάιο του 2019 είχε πραγματοποιήσει μαζί με συνεργούς του ληστεία σε σπίτι στο Παγκράτι, αφού πρώτα είχαν απαγάγει τον ανήλικο γιο της οικογένειας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε συνταράξει το Πανελλήνιο, καθώς οι δράστες, βράδυ Σαββάτου, είχαν απαγάγει τον 17χρονο τότε γιο της οικογένειας γνωστού δημοσιογράφου, την ώρα που περπατούσε αμέριμνος κοντά στην Πολυτεχνειούπολη. Οι δράστες αφού χτύπησαν το παιδί και το λήστεψαν, στην συνέχεια το έδεσαν, το επιβίβασαν στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου τους και αφού τον υποχρέωσαν να τους μαρτυρήσει που μένει, του πήραν τα κλειδιά του σπιτιού του.

Στην συνέχεια οδήγησαν το παιδί στο εσωτερικό τις Πολυτεχνειούπολης όπου και το έδεσαν σ έναν δένδρο αφήνοντας έναν ένοπλο συνεργό τους να τον φρουρεί κατευθύνθηκαν στο σπίτι του ανήλικου στην περιοχή του Παγκρατίου.

Click4More: Φαρ ουέστ στο Παγκράτι! Αρπαγή 17χρονου και ληστεία στο σπίτι του

Μπήκαν στο διαμέρισμα με τα κλειδιά και αφού τρομοκράτησαν και χτύπησαν την οικογένεια του γνωστού δημοσιογράφου, τους άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα και εξαφανίστηκαν, ειδοποιώντας τον συνεργό τους να αφήσει ελεύθερο το τρομοκρατημένο παιδί και μάλιστα στο Νεκροταφείο του Βύρωνα ώστε να μην είναι σε θέση να φτάσει γρήγορα στο σπίτι του.

Η έρευνα
Όλο αυτό το διάστημα η Ασφάλεια Αττικής πραγματοποιούσε εντατικές έρευνες για την εξιχνίαση αυτής της σοβαρής υπόθεσης, με αποτέλεσμα πριν από περίπου ένα μήνα να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου, ενός 28χρονου συνεργού του κι άλλων δυο ατόμων, επίσης από την Αλβανία.

Τότε δεν είχε σταθεί δυνατή η σύλληψη τους, καθώς εκτιμούνταν πως οι δράστες είχαν διαφύγει στην πατρίδα τους. Ωστόσο την περασμένη Τρίτη το απόγευμα και έπειτα από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών τις Ασφάλειας Αττικής, κατάφεραν να εντοπίσουν τον 37χρονο κοντά στην Πολυτεχνειούπολη, να κινείται με κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο είχε προσαρμόσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ακολούθησε άγρια καταδίωξη μέχρι και την κεντρική πύλη της Πολυτεχνειούπολης στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου οι αστρονομικοί κατάφεραν προς στιγμήν να ακινητοποιήσουν το όχημα του δράστη.

Όταν οι αστυνομικοί κατέβηκαν από τα αυτοκίνητα τους προκειμένου να συλλάβουν τον κακοποιό, αυτός έβαλε ταχύτητα στο αυτοκίνητο και προσπάθησε να παρασύρει τους άνδρες της Ασφάλειας με αποτέλεσμα να πυροβολήσουν στα λάστιχα του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγουν την παράσυρση τους από το όχημα του 37χρονου.

Από την έρευνα που ακολούθησε, μετά την σύλληψη του κακοποιού, διαπιστώθηκε πως διέμενε παράνομα μαζί με το συνεργό του στην παλιά φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου και μάλιστα, είχε διαπράξει δεκάδες κλοπές επιστημονικού εξοπλισμού από γραφεία καθηγητών του Ιδρύματος, αλλά και τα εργαστήρια του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα διαπιστώθηκε πως πραγματοποιούσε εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών στους χώρους του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom