Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 130 οι νεκροί, 16 τα νέα κρούσματα, 2506 συνολικά (βίντεο)

Ισχύουν και τα περιοριστικά μέτρα και τα πρόστιμα!

Εγινε και σήμερα η επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας,Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη,Νίκο Χαρδαλιά.

16 τα νέα κρούσματα από τον κορονοϊό και 2506 συνολικά στη χώρας μας,το 55,6% είναι άνδρες,ενώ οι νεκροί παραμένουν στους 130 (34 εξ' αυτών γυναίκες)!

47 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, οι 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 63 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.


Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε επίσης ότι δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι και σημείωσε ότι η αρμόδια Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά απόψε για να αποφασίσει τα μέτρα άρσης των περιορισμών που θα προτείνει.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ισχύουν και τα περιοριστικά μέτρα και τα πρόστιμα!



Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως τα μέτρα και τα πρόστιμα ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου, και ξεκαθάρισε πως κανείς δεν πρέπει να κάνει σχέδια για εκδρομούλες την Πρωτομαγιά.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων και σε πολλές περιοχές μεγάλη κίνηση, κάτι στο οποίο όπως είπε έπαιξε ρόλο και ο καλός καιρός.

Υπενθύμισε όμως πως τα μέτρα ισχύουν και τα πρόστιμα επίσης, και πως θα πρέπει να τηρηθούν για να προχωρήσει η χώρα στην επόμενη φάση, δηλαδή στην χαλάρωση αυτών.

Μπορεί όσο περνάει ο καιρός να είναι πιο δύσκολο να μείνουμε σπίτι, ωστόσο δεν πρέπει η ανυπομονησία και η κούραση να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας” είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ανέφερε επίσης πως από την Δευτέρα θα μπορεί να γίνεται μετακίνηση προς δικαστήρια και Ειρηνοδικεία με τον κωδικό “Β2”, ότι χρησιμοποιούμε για τις τράπεζες.(Εδώ κάπου τα μπέρδεψε ο κύριος Χαρδαλιάς καθώς το Β2 είναι για τα καταστήματα τροφίμων,ενώ για τις Τράπεζες είναι το Β3).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom