Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

220 εκατομμύρια ευρώ τζίρο θα… χάσουν εάν οι μάσκες είναι δωρεάν


Αντιγράφουμε τα στοιχεία από το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Στα 800.000 τεμάχια και άνω την ημέρα υπολογίζεται ότι μπορεί να ανέλθει η ημερήσια παραγωγή χειρουργικών μασκών από τις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των πλαστικών αλλά και της υγείας, προκειμένου να καλύψουν την εγχώρια ζήτηση λόγω πανδημίας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα που κατέχουν για την υποστήριξη του εν λόγω εγχειρήματος. 

Στη συγκεκριμένη επιχειρηματική αλυσίδα προστίθενται η χονδρική διάθεση των συγκεκριμένων προϊόντων, καθώς και η λιανική του κλάδου της υγείας, αλλά και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως τονίζεται από τα στελέχη του χώρου της παραγωγής.
Πρόκειται για μία υπό διαμόρφωση αγορά σημαντικής αξίας, με τους πρώτους υπολογισμούς να αναφέρουν ότι μπορεί να φθάσει ή και να ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ ετησίως σε τιμές λιανικής, δεδομένου ότι η τιμή της κάθε μάσκας στο ράφι εκτιμάται βάσει παραγόντων της αγοράς μεταξύ 0,80 και 1 ευρώ. Το κόστος απόκτησης των μασκών από τους πολίτες και τις οικογένειες εξαρτάται φυσικά από τη χρήση που επιβάλλουν οι συνθήκες.
Σημείωση: Οι τιμές είναι και μεγαλύτερες από 1 ευρώ για τη μάσκα. 
Συμπεράσματα:
1. Σύμφωνα και με τον τίτλο του δημοσιεύματος, «Τζίρο 220 εκατ. προσδοκά η ελληνική αγορά μάσκας».
4.  220 εκατομμύρια ευρώ τζίρο θα… χάσουν εάν οι μάσκες είναι δωρεάν
Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης μπορούμε να τις αντιληφθούμε εάν βάλουμε δίπλα – δίπλα τον τζίρο (220. εκατ. ευρώ) και το ποσό που θα ξοδεύει μια οικογένεια για μάσκες, αντισηπτικά και ό,τι άλλο θεωρείται απαραίτητο ως μέτρο προστασίας για την υγεία μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom