Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Τραγωδία ανοιχτά της Κεφαλονιάς: 1 νεκρός και 5 αγνοούμενοι από την συντριβή ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ


Πέντε άνθρωποι αγνοούνται ακόμη μετά την πτώση καναδικού στρατιωτικού ελικοπτέρου που συμμετείχε σε επιχείρηση του ΝΑΤΟ. Ανασύρθηκε ένας νεκρός, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, με το πρώτο φως της μέρας στις έρευνες και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Αγωνία για την τύχη πέντε εκ των επιβαινόντων σε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού του Καναδά, που το απόγευμα της Τετάρτης (29.04.2020) είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα HMCS Fredericton η οποία βρίσκεται στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Η καναδική φρεγάτα ανήκει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη SNMG2 στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ ενώ επιχειρούσε εντός του ιταλικού FIR.

Click4more: Συνετρίβη το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ ανοικτά της Κεφαλονιάς

Αργά το βράδυ υπήρξε η πληροφορία πως ένας από τους έξι στρατιωτικούς που βρίσκονταν στο ελικόπτερο είναι νεκρός, ενώ οι άλλοι πέντε συνεχίζουν να αγνοούνται.

Το ελικόπτερο συνετρίβη ανοιχτά της Κεφαλονιάς και ήδη οι ιταλικές αρχές έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια του.


Μετά το σχετικό αίτημα που έγινε, με το πρώτο φως της μέρας ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού θα μεταβεί σε περιοχή περίπου 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς ή 20 μίλια εντός του FIR Ρώμης, για να συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των επιβαινόντων καναδικού ελικοπτέρου Sikorsky CH-124 «Sea King».

Καναδάς: Σε εξέλιξη επιχείρηση για το ελικόπτερο
Οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι έχασαν την επαφή με ελικόπτερο της φρεγάτας HMCS Fredericton, που συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Reassurance».

«Η επαφή χάθηκε με το αεροσκάφος καθώς συμμετείχε σε συμμαχικά γυμνάσια στα ανοικτά της Ελλάδας. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Καθώς η κατάσταση ακόμη εξελίσσεται, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες να δώσουμε αυτή τη στιγμή», ανέφεραν σε σύντομη ανακοίνωσή τους οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ενώ η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι σε εξέλιξη, μόλις υπάρξουν νεότερα, θα ανακοινωθούν.
Αυτό είναι το ελικόπτερο που έπεσε στην Κεφαλονιά
Ο νέος τύπος ελικοπτέρου πολλαπλών ρόλων – ιδίως ανθυποβρυχιακού πολέμου – Cyclone που κατασκευάζει η Sikorsky αντικατέστησε τον στόλο των πεπαλαιωμένων Sea King των καναδικών ένοπλων δυνάμεων περί τα τέλη του 2018.

Στο ελικόπτερο, που συνήθως έχει τετραμελές πλήρωμα, επέβαιναν κατά πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera έξι στελέχη των καναδικών ένοπλων δυνάμεων.



Η φρεγάτα HMCS Fredericton του καναδικού ΠΝ απέπλευσε από το Χάλιφαξ τον Ιανουάριο, προκειμένου να συμμετάσχει για έξι μήνες σε γυμνάσια και άλλες αποστολές στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom